to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 09.11.2012

Διεθνή

Νεκρός ένας εκ των φρουρών ασφαλείας του Σουηδού Πρωθυπουργού

Τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από αυτοπυροβολισμό.


Ως «αυτοκτονία ή ατύχημα» ερευνά η σουηδική αστυνομία τον θανάσιμο τραυματισμό από αυτοπυροβολισμό ενός φρουρού ασφαλείας στην κατοικία του Σουηδού πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ στο κέντρο της Στοκχόλμης. Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας και οικογένειά του είναι ασφαλείς και δεν βρίσκονταν στην κατοικία τη στιγμή του περιστατικού.


Ο άνδρας εργαζόταν στην ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Svensk Bevakningstjanst και δεν επρόκειτο για προσωπικό σωματοφύλακα του Φρέντρικ Ράινφελντ από το σώμα των μυστικών υπηρεσιών, όπως ανέφεραν αρχικές πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.



Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο δεν αποκάλυψε άμεσα τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο φρουρός ασφαλείας, λέγοντας ότι επιθυμεί πρώτα να ενημερώσει τα συγγενικά του πρόσωπα.

Το «θρίλερ» ξεκίνησε όταν η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet μετέδωσε αρχικά στην ηλεκτρονική της πύλη ότι σωματοφύλακας του Φρέντρικ Ράινφελντ τραυματίστηκε από πυροβολισμό εντός της πρωθυπουργικής κατοικίας. Εν συνεχεία τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από πυροβολισμό.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης Λαρς Μπάιστρομ επιβεβαίωσε ακολούθως το περιστατικό στην πρωθυπουργική κατοικία, διασαφηνίζοντας πως «δεν επρόκειτο για σωματοφύλακα του πρωθυπουργού, αλλά για φρουρό ασφαλείας» και δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.


«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο έγκλημα. Η έρευνά μας γι' αυτό επικεντρώνεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος σε σχέση με τη δουλειά» είχε δηλώσει νωρίτερα έτερος εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Τόου Χαγκ.


Ο Φρέντρικ Ράινφελντ διατηρεί προσωπικούς σωματοφύλακες από τις σουηδικές μυστικές υπηρεσίες. Ο άνδρας που αυτοπυροβολήθηκε εργαζόταν στην ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Svensk Bevakningstjanst που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης στο κτίριο, όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της εταιρείας χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόσωπο.


Εκπρόσωπος τη Σουηδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως ο Φρέντρικ Ράινφελντ δεν βρισκόταν εντός της κατοικίας όταν σημειώθηκε το επεισόδιο. «Ο πρωθυπουργός είναι καλά. Βρισκόταν σε εξωτερική συνάντηση. Δεν ήταν εδώ» δήλωσε ο Μάρκους Φράιμπεργκ.


Η προστασία των υψηλόβαθμων Σουηδών πολιτικών ενισχύθηκε μετά τη δολοφονία του πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε το 1986 και της υπουργού Εξωτερικών Άννα Λιντ το 2003. Αμφότεροι δεν είχαν προσωπική ασφάλεια όταν δολοφονήθηκαν.


Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)