to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 15.12.2012

left.gr

Διεθνή

Μόσχα: Συλλήψεις σε απαγορευμένη διαδήλωση κατά του Πούτιν

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να συμμετάσχουν σε απαγορευμένη διαδήλωση στην πλ. Λουμπιάνκα


Embedded image permalink

H φωτογραφία μέσα από την κλούβα της ρωσικής αστυνομίας, που ανέβασε στο Τουίτερ η επίσης συλληφθείσα Ξένια Σόμπτσακ -


Οι ειδικές δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας συνέλαβαν και έθεσαν σήμερα υπό κράτηση τουλάχιστον τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης όταν προσπάθησαν να συμμετάσχουν σε απαγορευμένη διαδήλωση κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


Ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, που ηγείται του Αριστερού Μετώπου, ύψωσε την γροθιά του στον αέρα την ώρα που αστυνομικοί τον απομάκρυναν σηκωτό και τον έβαζαν μέσα σε φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο κοντά στην πλατεία Λουμπιάνκα στην κεντρική Μόσχα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για την διαδήλωση.

Ο Ίλια Γιασίν, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, έγραψε στο Twitter ότι ο ίδιος και η Ξένια Σόμπτσακ--αμφότεροι προσωπικότητες της αντιπολίτευσης--συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση την ώρα που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση μπροστά από το αρχηγείο της πρώην KGB στην πλατεία Λουμπιάνκα.

Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει 12 μήνες διαδηλώσεων κατά του Πούτιν, κάποιες εκ των οποίων ήταν οι ογκοδέστερες κατά του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών εδώ και 13 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, αλλά που όμως απέτυχαν να του στερήσουν μία ακόμη εξαετή θητεία στην προεδρία κατά τις εκλογές του Μαρτίου.

Οι δημοτικές αρχές της Μόσχας αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στην αντιπολίτευση να πραγματοποιήσει την διαδήλωση και η αστυνομία κάλεσε τους διαδηλωτές να διαλυθούν την ώρα που εκείνοι συγκεντρώνονταν στην πλατεία Λουμπιάνκα παρά το δριμύ ψύχος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)