to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 29.12.2012

Διεθνή

Mόσχα: 4 οι νεκροί από τη συντριβή του Τουπόλεφ

Ρωσικό αεροσκάφος Τουπόλεφ βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης αεροδρομίου της Μόσχας, κόπηκε στα τρία και έπιασε φωτιά.


Η τελευταία ενημέρωση, το απόγευμα, λέει πως:

Τέσσερις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα όταν αεροσκάφος τύπου Tupolev Tu-204 της ρωσικής εταιρείας Red Wings βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας Βνούκοβο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το αεροσκάφος με 12 επιβαίνοντες προερχόταν από την Τσεχία. Μετά το δυστύχημα, οι αρχές έκλεισαν τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, ενώ όλες οι πτήσεις με προορισμό το Βνούκοβο μεταφέρθηκαν στα άλλα δύο αεροδρόμια της Μόσχας, Ντομοντέντοβο και Σερεμετιεβόι.


Και το σχετικό, πρώτο βίντεο με εικόνες από το πεσμένο αεροσκάφος:




Tupolev-204 passenger jet which crash-landed near Vnukovo on December 29, 2012 (Image from twitter.com)

Το Russia Today ωστόσο μεταδίδει ότι υπάρχουν 2 νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους και 3 σοβαρά τραυματίες.Το αεροσκάφος ανήκει στη «χαμηλού κόστους» αεροπορική εταιρεία Red Wings, ιδιοκτησίας Λεμπέντεφ, και συνετρίβη μετά τη δεύτερη απόπειρα προσγείωσης και «κύλησε» ως τον αυτοκινητόδρομο του Kievskoye.

Από εκεί και οι φωτογραφίες:

Image from twitter.com @peterkuznetsov
Image from twitter.com @peterkuznetsov

­The medium-range Tupolev TU-204 airliner was introduced in the late 1980s to replace the ageing TU-154 jet. TU-204, is referred to as the Russian equivalent of the Boeing 757, and until now has not been involved in any fatal accidents. In 2010 a TU-204 plane with 8 crew members crash-landed near Moscow’s Domodedovo airport, injuring 4 of the crew.


Η αρχική είδηση:



Ένα επιβατικό αεροσκάφος με 11μελές πλήρωμα αλλά χωρίς επιβάτες βγήκε σήμερα από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μόσχας Βνούνκοβο και κόπηκε σε τρία κομμάτια προτού καταλήξει σε γειτονικό αυτοκινητόδρομο και πιάσει φωτιά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο την αστυνομία και η ρωσική τηλεόραση.


Το αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 204 (στη φωτό αρχείου ένα αντίστοιχο) προερχόταν από την Τσεχία, σύμφωνα με την ρωσική τηλεόραση.


Δεν υπάρχουν νεκροί από το ατύχημα, αλλά όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, δύο από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν σοβαρά.

ΜΜ
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)