to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 06.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/91

Το Μνημόνιο βλάπτει την υγεία παντού

Εκτός αγορών τέθηκε και η Ισπανία, αντιμέτωπη τώρα με παρέμβαση τύπου τρόικας.


Κι όμως, η Ισπανία, πριν ξεσπάσει η παγκόσμια κρίση, ήταν καλός μαθητής του νεοφιλελευθερισμού. Είχε χαμηλό δημόσιο χρέος και μεγάλη ανεργία! Τώρα το χρέος, με επίκεντρο την τραπεζική κρίση, εκτινάσσεται αναγκάζοντας τη δεξιά κυβέρνηση να ζητεί αλλαγή στην πολιτική της Μέρκελ. Ζητεί ευρωομόλογα, χαλαρότερη νομισματική πολιτική και ήττα της πολιτικής της λιτότητας.
 
Γίνεται ευρύτερη συνείδηση ότι η λιτότητα αποδιαρθρώνει την Ευρωζώνη και διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς. Το πρόβλημα της Ισπανίας θέτει σε νέα βάση το αίτημα για ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πορείας και ενισχύει τη λαϊκή απαίτηση στη χώρα μας για αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής. Προϋπόθεση για την αντιστροφή της υφεσιακής κόλασης είναι η άμεση ακύρωση του Μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Η διατήρηση του Μνημονίου για αόριστο διάστημα, μέχρις ότου συγκατατεθεί η τρόικα στην... αλλαγή του Μνημονίου, ισοδυναμεί με προεκλογικό τρικ για την εφαρμογή του Μνημονίου.
 
Δεν πρόκειται για σκιαμαχία μέσω λέξεων. Πρόκειται για ουσία που πονάει τον λαό. Τα όσα ζουν τις τελευταίες μέρες οι βαριά πάσχοντες, που στερούνται τα φάρμακά τους, τα όσα θα ζήσουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι επισκέπτες των νοσοκομείων, επισημειώνουν την κρίση που έχουν προκαλέσει το Μνημόνιο και ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία, με πρωταγωνιστή τον Αν. Λοβέρδο.
 
Πρέπει να καταργηθούν αμέσως Μνημόνιο και εφαρμοστικός νόμος, ώστε να διασωθεί και να ανασυγκροτηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Διαφορετικά η κοινωνία απειλείται με ανθρωπιστική κρίση.
 
Το πρόβλημα δεν είναι ελληνική ιδιορρυθμία. Στην Ιταλία ένα τραγικό έλλειμμα δημόσιας υγείας σαρώνει τη χώρα, αφήνοντας 9 εκατομμύρια πολίτες (ακόμη και παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά) χωρίς ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 
Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια η παρέα Σαμαρά - Βενιζέλου - Λοβέρδου, που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, λένε, έχει επιβάλει την "ακυβερνησία", με αποτέλεσμα το σύστημα δημόσιας υγείας να οδηγείται σε κρίση. Αντίθετα, είναι η δική τους κυβέρνηση, το δικό τους πρόγραμμα, το Μνημόνιο, που εδώ και στην Ιταλία, εδώ και στην Ισπανία, οδηγούν την κοινωνία σε μέρες απόγνωσης.
 
Οι μνημονιακοί θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στις 17 Ιουνίου!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)