to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 28.07.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Κοινωνία

Μειώσεις 40% ζητουν οι εργοδότες στα φροντιστήρια

Με αίτημα τη μείωση ωρομισθίου, επιδομάτων και αδειών που συνολικά φθάνει και υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις το 45% προσήλθε η εργοδοσία των φροντιστηρίων (ΟΕΦΕ) στις διαπραγματεύσεις.


 
Όπως είναι ευνόητο, οι προτάσεις της ΟΕΦΕ κρίθηκαν απαράδεκτες από την πλευρά των εργαζομένων. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κάλεσε την ΟΕΦΕ να αποσύρει τις προτάσεις της και να επανέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με πνεύμα συνεργασίας και ορθολογισμού.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αναφέρει πως "στη διαπραγμάτευση για τη σύναψη νέας ΣΣΕ ανάμεσα στην ΟΙΕΛΕ και στην εργοδοτική ομοσπονδία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης (ΟΕΦΕ), οι εργοδότες παρουσίασαν πρόταση που ξεπερνά τα όρια της απλής πολιτικής πρόκλησης και αγγίζει τα όρια του κοινωνικού εμπαιγμού. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που στον κλάδο του εμπορίου, τον βαρύτερα πληττόμενο κλάδο της ιδιωτικής οικονομίας, εργοδότες και εργαζόμενοι υπέγραψαν νέα ΣΣΕ με μείωση μισθών περίπου στο 6%, η ΟΕΦΕ με θρασύτητα  προτείνει μειώσεις ημερομισθίου, αδειών και επιδομάτων που συνολικά αποφέρουν μειώσεις που φτάνουν ή και υπερβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις το 45%".
 
"Κι όλα αυτά σε έναν τομέα που όχι μόνο δεν έχει υποστεί κάμψη λόγω κρίσης, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού! Επιπλέον, η ΟΕΦΕ, ξεπερνώντας ακόμη και τη βαναυσότητα των υποδείξεων της τρόικα, προτείνει κατάργηση της αποζημίωσης για τους απολυόμενους καθηγητές! 
 
Όπως είναι ευνόητο, οι προτάσεις της ΟΕΦΕ απορρίπτονται ως απαράδεκτες και είναι δείγμα του εργασιακού Μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει το εργοδοτικό σωματείο, ώστε να επιτευχθεί η προκλητική αναδιανομή πλούτου που εξαντλεί οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και προσφέρει εύκολο πλούτο στους φροντιστηριούχους σε καιρό βαρύτατης κρίσης", τονίζει.  
 
"Η εξαθλίωση των εργαζόμενων και η όξυνση του κλίματος στα φροντιστήρια μακροπρόθεσμα θα αποβεί εις βάρος όλων, εργοδοτών, εκπαιδευτικών και μαθητών" προσθέτει.
 
Πηγή: alterthess
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)