to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 01.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Κραυγή απόγνωσης ενός φαρμακοποιού: Δεν αντέχω άλλο την αδικία (βίντεο)

Έκρηξη του Γιάννη Δαγρέ το πρωί στον Γιώργο Αυτιά. Ζήτησε να παρέμβει σε όσα είπε ο κ. Λεοντόπουλος (εκπρόσωπος αναπηρικού σωματείου), ο οποίος προ ημερών είχε επισκεφθεί το φαρμακείο του για να εκτελέσει τις συνταγές εν μέσω αναστολής των φαρμακοποιών λόγω της στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Δαγρές: «Καλημέρα κύριε Αυτιά, δεν είμαι καθόλου καλά και θα σας εξηγήσω το γιατί. Έχει πάει ποτέ ο κ. Λεοντόπουλος ή κάποιος από τον σύνδεσμο που εκπροσωπεί να ζητήσει τα ίδια πράματα που ζητάνε και από μας στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας που μας πνίγει με τις πιστώσεις με 10 και 15 μόλις ημερών;»

«Έχω νόμιμο δικαίωμα να κάνω κάτι τέτοιο ή μήπως κάποιο έννομο συμφέρον;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεοντόπουλος για να συμπληρώσει ο κ. Γιάννης Δαγρές σε μια έντονη συγκινησιακά φόρτιση: «Έχει πάει κάποιος από εσάς στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να ρωτήσει με ποιο δικαίωμα οι τράπεζες σφραγίζουν τις επιταγές των φαρμακοποιών όταν δε πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ; Κινδυνεύω να πάω φυλακή! Και μου ζητάτε και τα ρέστα κιόλας; Και έχουν και το θράσος και τα μούτρα να μου λένε ότι είμαι ανάλγητος; Έχω δυο παιδιά. Έχω χάσει και τους δυο γονείς μου από καρκίνο, ξέρω τι σημαίνει η ασθένεια. Δεν αντέχω άλλο την αδικία! Πάνε να μου φορτώσουν όλες τις παθογένειες του συστήματος! Στο τέλος θα μου ζητήσουν από το φαρμακείο μου να πληρώνω και τις συντάξεις! Να πληρώνω και τα ομόλογα! Ποιος είμαι, ο Ωνάσης είμαι; Είμαι και εγώ πολίτης, είναι ρατσιστικό να μη με θεωρείτε κι εμένα πολίτη. Με τι λεφτά να πληρώσω τα φάρμακα που αγοράζω αν δε πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ; Δανείστηκα χρήματα από την πεθερά μου για να καλύψω την επιταγή μου! Μέχρι πότε θα καλύπτω εγώ τα φάρμακα;»

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://farmakopoioi.blogspot.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)