to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 21.05.2012

left.gr

Κοινωνία

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην Πάτρα

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην Πάτρα


Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων πόλεων, η Πάτρα προχώρησε και αυτή στη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, με τη συμμετοχή της ΕΙΝΑ, των μελών ΔΕΠ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τη βοήθεια του Δήμου Πατρέων. 

Πρόκειται για ένα ιατρείο, το οποίο θα προσφέρει σε τακτική βάση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να επιδιώκει να "ελαφρύνει" το κράτος από την υποχρέωσή του να εξασφαλίζει την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 17.00 - 21.00 και κάθε Σάββατο, 09.00 - 13.00. Η συμμετοχή των γιατρών είναι εθελοντική, απευθύνεται δε κάλεσμα σε υγειονομικούς φορείς της πόλης για τη στήριξη του εγχειρήματος.

Διανύουμε μία περίοδο που, εξαιτίας των Μνημονίων, οι μισθοί των εργαζομένων καταρρέουν και τα ποσοστά της ανεργίας εκτοξεύονται σε νούμερα που δεν έχουμε ξαναδεί, ενώ, την ίδια στιγμή, ένα 20% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο ΕΣΥ και για να επισκεφθεί κάποιος τα τακτικά ιατρεία καλείται να πληρώσει 5 ευρώ εισιτήριο. Σ' αυτή τη φάση κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους, εμφανίζονται αλληλέγγυες δομές, όπως αυτή του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, χωρίς καμία μομφή φιλανθρωπίας, με στόχο όχι μόνο την υπεράσπιση του απαξιωμένου δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά, κυρίως, την έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης προς την κοινωνία. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)