to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:02 | 06.09.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Πολιτική

Kινητοποίηση των ενστόλων στο Σύνταγμα κατά των περικοπών

Πάνω από 10.000 ένστολοι -αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, και χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους στο ρόλο των δυνάμεων περιφρούρησης, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις περικοπές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.


Η κινητοποίηση ξεκίνησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ακολούθησε πορεία στη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών, όπου εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας έβαλαν συμβολικά τα κεφάλια τους στις κρεμάλες. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των ενστόλων, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, πως οι περικοπές ανέρχονται σε 6% ή 7,5% και πως «οι περικοπές είναι αναδρομικές από 1/7/2012, ενώ το 2013 θα ακολουθήσουν νέες περικοπές ύψους 200.000.000 ευρώ για τους ενστόλους των Σ.Α. και Ε.Δ.»

Νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί απέκλεισαν για περισσότερο από μία ώρα την κεντρική πύλη στη σχολή των ΜΑΤ, εμποδίζοντας άλλες δυνάμεις αστυνομικών να αναχωρίσουν για Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρονται στην Θεσσαλονικη για τις κινητοποιήσεις της  ΔΕΘ. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση  όταν διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τους αστυνομικούς -μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Επίσης σήμερα το απόγευμα τα προεδρεία των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας είχαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του επικρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Οικονομικών απέναντι στους ένστολους. «Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Γι αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κοινωνικές ομάδες με κοινωνική υπεραξία», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι συμπεριφέρεται σαν απλός λογιστής.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι οι συγκυβερνώντες «ενέπαιξαν τους ένστολους προεκλογικά και συνεχίζουν να τους απαξιώνουν», ενώ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία «για το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου που καταστρέφουν τη χώρα».


Τέλος, υπενθυμίζεται πως χθες εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας ανήρτησαν πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ άλλων τα πανό ανέφεραν «στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δε χωρούν εκπτώσεις και περικοπές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)