to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 16.02.2013

Πολιτική

Κι άλλη σύλληψη αστυνομικών για δωροδοκία και εκβίαση

Δυο αστυφύλακες 26 και 31 ετών του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος.


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Είχε προηγηθεί καταγγελία 31χρονου μετανάστη υπηκόου Πακιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι την Πέμπτη το μεσημέρι ο 31χρονος αστυφύλακας  μετέβη για έλεγχο στο κατάστημα του μετανάστη, όπου εκείνη την ώρα ήταν προσωρινά υπεύθυνος ένας 43χρονος μετανάστης υπήκοος Μπαγκλαντές. Ο αστυφύλακας προσήγαγε τον 43χρονο με την αιτιολογία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα κλήθηκε, ύστερα από ειδοποίηση του 43χρονου, και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος αστυφύλακας, μαζί με τον 26χρονο συνάδελφο του, απείλησαν τους δύο μετανάστες με φυλάκιση λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.

Οι δύο μετανάστες οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον 31χρονο μετανάστη το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την άρνηση του μετανάστη για καταβολή των χρημάτων και τη διαπραγμάτευση του ποσού, συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος αστυφύλακας από το κατάστημα του μετανάστη την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η καταγγελία του περιστατικού από τον μετανάστη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το χρηματικό ποσό.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ο 26χρονος αστυφύλακας πήγε στο κατάστημα του μετανάστη, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο 31χρονος αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


Πηγή: Το Βήμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)