to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 30.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Καταγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων από το κανάλι ΑΝΤΕΝΝΑ

Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με οργή και αγανάκτηση άκουσε στο χθεσινό βραδινό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ και σε ρεπορτάζ σχετικό με την κινητοποίηση των φαρμακοποιών, να αναφέρονται οι εξής χαρακτηρισμοί για τους φαρμακοποιούς :

«- Στο βωμό του συμφέροντος ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.»
«- Ωμός εκβιασμός των φαρμακοποιών με θύματα τους ασφαλισμένους.»
«- Σε μια Ελλάδα που δοκιμάζεται τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν ούτε οι τοκογλύφοι!»
«- Με τη λογική του πατάω στην ανάγκη του άλλου για να κερδίσω περισσότερα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής προκλητικά προγραμματίζουν γενική συνέλευση την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας λέει πως από αύριο θα μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς τους...»
«- Με το.. πάσο τους αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί.»
«- Δεν έχει καμιά σημασία για αυτούς ότι για 4-5 μέρες ακόμα οι Αθηναίοι θα λιώνουν μες στη ζέστη για να πάρουν τα φάρμακά τους.»
«- Συνεχίζεται η απαράδεκτη ομηρία και η δημόσια υγεία απειλείται.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς οι φαρμακοποιοί είναι εκβιαστές, τοκογλύφοι, ανάλγητοι, συμφερoντολόγοι και όλα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στον χώρο της υγείας με τις κινητοποιήσεις τους είναι μία φάρσα που γίνεται, επειδή οι φαρμακοποιοί θέλουν να ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους.

Αυτή την εικόνα ήθελε ο ΑΝΤΕΝΝΑ να αναδείξει και αυτή προσπάθησε πάση θυσία να επιτύχει. Ποτέ δεν σκέφτηκε – ίσως γιατί δεν είναι φιλοσοφία του -  ότι εκβιαστής δεν είναι αυτός που ζητά την εφαρμογή των νόμων και των συλλογικών συμβάσεων και μέσω αυτών τα τεράστια κονδύλια με τα οποία έχει στηρίξει ένα καταρρέον ασφαλιστικό σύστημα, αλλά αυτός που καταπατώντας νόμους και συμβάσεις απαιτεί να υπηρετείται.

Τοκογλύφος δεν είναι αυτός είναι αυτός που δανείζει και προσδοκά να πάρει τα λεφτά του μετά από σειρά μηνών  άτοκα, αλλά αυτός  που δανείζει και ζητά τόκους υπερβολικούς. Ανάλγητος δεν είναι αυτός που επί μήνες και χρόνια πολλές φορές, πληρώνει τα φάρμακα των ασφαλισμένων εξ ιδίων , αλλά αυτός που παίρνει τις εισφορές τους και με αυτές καλύπτει άλλες ανάγκες εκτός από αυτές για τις οποίες τις παίρνει. Ομηρία υπάρχει στην περίπτωση εκβιασμών και όπως αναφέραμε παραπάνω εκβιαστής δεν μπορεί να είναι ο φαρμακοποιός, αλλά ένα κράτος προνοίας ανύπαρκτο και ένα ασφαλιστικό σύστημα που έχει ήδη καταρρεύσει.

Δεν είδαμε τον ΑΝΤΕΝΝΑ να απευθύνει ανάλογους χαρακτηρισμούς σε αυτούς που πράγματι ευθύνονται για την κατάντια του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν είδαμε να «ευαισθητοποιείται» και να ερευνά τους λόγους για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι σε θέση να είναι συνεπή με τις υποχρεώσεις τους.

Οι φαρμακοποιοί για τον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι ο εύκολος για αυτούς στόχος, γιατί νομίζει ότι η τακτική του εκφοβισμού και της παραπλάνησης μπορεί να αποφέρει καρπούς.


Το ρεπορτάζ στο οποίο αναφερόμαστε είναι καθαρά συκοφαντικό, δυσφημιστικό  και ενοχοποιείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και τα ψέματα του ΑΝΤΕΝΝΑ όχι μόνο μας αδικούν κατάφορα αλλά αποπνέουν εμπάθεια, προκατάληψη και συγκεκριμένη στόχευση για έναν  κλάδο που θα έπρεπε να ευγνωμονείται παρά να λοιδορείται. Ουδείς έχει το ηθικό ανάστημα – πόσο μάλλον η κυρία Φωτεινή Γεωργίου - να καθυβρίζει διαρκώς τους φαρμακοποιούς, λαϊκίζοντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Μετά τα ανωτέρω, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σας καλεί όπως διερευνήσετε τα καταγγελλόμενα και ενεργήσετε τα δέοντα, τόσο για την στάση της κυρίας Γεωργίου, όσο για την στάση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)