to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 06.11.2012

Κοινωνία

Η Energa, η ΝΔ και τα Γιάννενα

Η πολύκροτη υπόθεση της «επένδυσης» ιδιωτών στο ηλεκτρικό ρεύμα, που την περασμένη βδομάδα κατέληξε σε προφυλακίσεις στελεχών της Energa και της Hellas power γιατί πρακτικά, δεν απέδιδαν τα οφειλόμενα στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος.


Οι εταιρίες ουσιαστικά μίσθωναν το δίκτυο της ΔΕΗ και παρείχαν ρεύμα ως «εναλλακτικοί πάροχοι», περίπου δηλαδή όπως ξεκίνησε η «εναλλακτική» διανομή ίντερνετ και τηλεφωνίας πριν από 12 χρόνια περίπου.

Οι δύο εταιρίες όμως δεν κατέβαλαν ποτέ τα οφειλόμενα. Ανάμεσα στους αναμένοντες χρήματα είναι και ο δήμος Ιωαννιτών που περιμένει σημαντικά ποσά από τα δημοτικά τέλη που εισέπρατταν οι εταιρίες μέσω των λογαριασμών τους (όπως ακριβώς γίνεται και με τη ΔΕΗ).

Ωστόσο, η εισαγγελική έρευνα έδειξε πολύ… ενδιαφέροντα στοιχεία. Αφενός, ότι οι υπεύθυνοι των εταιριών κατέθεσαν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες της Ελβετίας και σε off shore λογαριασμούς κάνοντας με αυτά… επενδύσεις σε ηλεκτρικές εταιρίες με έδρα το Ντουμπάι.

Σύνδεση με… Γιάννενα


Πέντε προφυλακισθέντες είναι Γιαννιώτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real news ένας εκ των εκπροσώπων των δύο εταιριών, είναι ο Νίκος Δεκόλης, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, είχε μικρά εισοδήματα και χωράφια στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ εμφανιζόταν ως ανεπάγγελτος.  Επίσης,  ο Στέφανος Σιαφάκας, είναι παλιό στέλεχος της ΝΔ, με θητεία στο γραφείο του Ευάγγελου Αβέρωφ, αλλά και πιο πρόσφατη: πριν από έξι χρόνια, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του σημερινού προέδρου της Βουλής Βαγγέλη ΜεΪμαράκη, ο Σιαφάκας τοποθετήθηκε στη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, όπου αργότερα έγινε πρόεδρος, μέχρι τον Μάρτιο του 2010. Την ίδια περίοδο, η σύζυγός του κ. Σιαφάκα,  ήταν διευθύντρια στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη…


 Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών


Στη φυλακή ο ένας από τους συλληφθέντες υπευθύνους των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA και HELLAS POWER

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)