to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

2:01 | 10.05.2012

Πολιτική

Χρονικό: Για 2η μέρα στα χέρια της αριστεράς η διερευνητική εντολή

Διαβάστε τη συνεχή ενημέρωση του left.gr για τις εξελίξεις σχετικά με τη διερευνητική εντολή. Αποκλειστικά ρεπορτάζ και ενημερώσεις. Ανανεώστε τη σελίδα για να δείτε τις νεότερες ειδήσεις


11:40  Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

*Ευχαριστούμε το φίλο Νίκο για τη βοήθεια!

9:33 μ.μ. Μόλις τελείωσε η ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη διευρυμένη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια τοποθέτηση αξιοπρέπειας και αναγνώρισης της ιστορικής ευθύνης.

Σε λίγα λεπτά το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία αποκλειστικά στο left.gr.

9.30 μ.μ. "Στη διαδικασία των διερευνητικών εκλογών, ο κ. Βενιζέλος μας έθεσε το δίλημμα ή εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και των μέτρων του μνημονίου ή επαναληπτικές εκλογές. Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του". 


9.27 μ.μ. "Θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξή του τον Μίκη Θεοδωράκη, μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη".


9.25 μ.μ. "Τώρα που διαμορφώνονται δυνατότητες για το λαϊκό κίνημα, τώρα που η ιστορία μας χτυπά την πόρτα, δεν έχουμε το δικαίωμα να κωφεύουμε. Αυτή είναι μία βαριά και ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει η ηγεσία του ΚΚΕ. Εμείς επιμένουμε στην ενότητα των αριστερών δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενότητας της αριστεράς με το λαό. Εμείς δεν πρόκειται να τους προδώσουμε, να τους λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά".


9.22 μ.μ. "Προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα, αδιαφορώντας ότι αυτό το κλίμα κάνει κακό στην οικονομία της χώρας. Δεν τους νοιάζει. Δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα της οικονομίας, της κοινωνίας και του τόπου. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ευθύνης, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί και τις καταθέσεις του λαού μας, τους μισθούς και τις συντάξεις".


9.16 μ.μ. Αλέξης Τσίπρας: " Η εντολή του λαού είναι για άμεση απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο και την καταστροφή".


09.00 μ.μ. Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


8:53 Τελείωσε η συνάντηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δηλώσεις έκανε ο Άγγελος Χάγιος.





8.40 μ.μ. Τώρα δηλώσεις Σαμαρά. Δείτε το βίντεο:




8:20 Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με αντιπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


7:58 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε λίγο οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ,


7:55 Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


7.48 Μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


7:40 Το βίντεο με τις δηλώσεις Βενιζέλου:





7.39 μ.μ. Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά


7.24 μ.μ. Δηλώσεις τώρα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα πάρει αύριο τη διερευνητική εντολή, όπως δήλωσε. Περισσότερο ρεπορτάζ σε λίγο.


7.10 μ.μ. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου.


6.55 μ.μ. Σε λίγο οι δηλώσεις Βενιζέλου, αφού λήξει η συνάντησή του με τον Αλεξη Τσίπρα.


6.05 μ.μ. Έφθασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή.


5.47 μ.μ.  Η Φώφη Γεννηματά έχει φτάσει ήδη στη Βουλή. Σε λίγο και ο Ε. Βενιζέλος στη Βουλή για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.


5.36 μ.μ. Ο Π. Καμμένος έκανε δηλώσεις για τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα.



5.05 μ.μ. Ο Π. Καμμένος έφθασε στη Βουλή


4.27 μ.μ. Εν αναμονή των επόμενων συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα: στις 5 με τον κ. Καμμένο, στις 6 με τον  κ. Βενιζέλο και στις 7 με τον κ. Σαμαρά.


3:12 μ.μ. Με συνάντηση και όχι με τηλεφωνική επαφή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιστρέψει  αύριο το πρωί, αν χρειαστεί, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, την εντολή με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.


3:11 μ.μ. Απόψε στις 8 θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη γραμματεία του σχήματος


2:55 μ.μ. Διεξάγεται η σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρυτάνεις στη Βουλή. Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ.


2:42 μ.μ. Ολόκληρη η λίστα με τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βουλή: ( δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ και φωτογραφίες)


ΠΟΕ – ΔΥΟ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΚΕ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΒΕΑ, ΠΟΒΕΣΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΣΑΠ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΑΠΙΣ, ΕΚΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΟΜΥΛΕ, ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (ΜΕΛΟΣ ΟΛΜΕ), ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΟΑΣΕ, ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΠΟΠΔΧΒ, ΠΣΕΕΠ, ΤΕΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MARFIN, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PROBANK, ΟΜΕ ΟΤΕ,ΠΟΣΠΕΡΤ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ MARFIN, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ , ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΠΟΦΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΣΠ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, OEKE, WWF, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΥΔΑΠΤΤ  - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA


2:00 μ.μ. Συνεδριάζει σήμερα στις 8 μ.μ. η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.


13:56 μ.μΟλόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη σύσκεψη με τους κοινωνικούς φορείς εδώ.


13:52 Σε λίγο η λίστα με τους εκπροσώπους δεκάδων φορέων που συμμετέχουν στη σύσκεψη στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ.


12:46 Ομιλία Τσίπρα στη συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς: 

  




12:46 Εντύπωση προκάλεσε η άρνηση ομοσπονδιών ελεγχόμενων από την ΠΑΣΚΕ να συμμετάσχουν στη συνάντηση με αποφάσεις κατά πλειοψηφία.


12:46 Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

12:43 Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα αυτή τη στιγμή. Σε λίγα δευτερόλεπτα αναλυτικά


12:30 μ.μ. Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς στη Βουλή με μεγάλη συμμετοχή. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι πρόεδροι και αντιπρόσωποι από: Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Ιατρικός Σύλλογος, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδας, ΕΣΗΕΑ, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Ελλάδος  και πλήθος άλλων σωματείων και ομοσπονδιών, που καταγράφονται και σε λίγο θα υπάρχει ενημέρωση αναλυτικά.


12:25 μ.μ. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε όσους μιλούν για δηλώσεις μετανοίας που ζήτησε από Βενιζέλο - Σαμαρά, απάντησε ότι ζητεί δηλώσεις ειλικρίνειας προς τον ελληνικό λαό.


12:14 Έχει ξεκινήσει η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της συζήτησης εξήγησε ότι για την αριστερά η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν είναι συναντήσεις σε σκοτεινά γραφεία με αρχηγούς, αλλά μια διαδικασία που αφορά πρωτίστως την κοινωνία. Παρά την άρνηση συμμετοχής στη συνάντηση  (χωρίς να προκαλέσει έκπληξη) από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, καθώς και την ηγεσία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, δεκάδες κοινωνικοί φορείς έχουν ξεκινήσει τη συζήτηση.

11:55 Οι επιστολές του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, θα αποσταλούν μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους φορείς.





Ο επικεφαλής του συνδυασμού  Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλ. Τσίπρας θα έχει σήμερα τις ακόλουθες συναντήσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή:



-    11:00 π.μ. με κοινωνικούς φορείς,


-    5  μ.μ. με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Πολιτών, κ. Πάνο Καμμένο,


-    6  μ.μ. με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,

-    7  μ.μ.    με  τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά,


-    Σε ώρα που δεν έχει ακόμη καθοριστεί θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Μετά το τέλος των συναντήσεων θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)