to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 04.01.2013

πηγή: https://left.gr/en/94

Πολιτική

Χρ. Καραγιαννίδης: Έχω δύο αντισφυξιογόνες μάσκες και τον τσελεμεντέ του αναρχικού

«Εχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει.


karagiannidis_smoloktos_polkjhgmhn_oiuygh_1.jpg

Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης στο ΒΗΜΑ FM με αφορμή την  αντιπαράθεση  μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της Βίλα Αμαλία και την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι "πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;" Σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης τόνισε πως "είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές. Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη όταν και αν θα γίνει η δίκη".

Να σημειωθεί ότι χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Βασιλική Κατριβάνου, ο Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Τάσος Κουράκης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη "Βίλα Αμαλία" καταγγέλλοντας "κίνηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης η οποία υπαγορεύτηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)