to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 21.11.2012

left.gr

Διεθνή

H «Μεγάλη Τετάρτη» της κυπριακής οικονομίας: Σύσκεψη αρχηγών κομμάτων και συνάντηση διαπραγματευτών με Τρόικα

Σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, έχει συγκαλέσει για τις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην Κύπρο. Στη διάρκεια της θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων, που προκύπτουν από την διαπραγμάτευση με την τρόικα για τους όρους της δανειακής σύμβασης, ενώ θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα. Στο ΥΠΟΙΚ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 07:15 το πρωί σύσκεψη μεταξύ της πολιτικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας.


Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή και του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, Χρίστου Πατσαλίδη, εξετάζονται οι αντιπροτάσεις, που η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών, υπέβαλε χθες το βράδυ στους διεθνείς δανειστές.  Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να αναχωρήσουν από την Κύπρο το μεσημέρι.

Παρά το χθεσινές σκληρές διαπραγματεύσεις, που κράτησαν εννέα ολόκληρες ώρες, δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθούν οι σημαντικές διαφορές, που αποτέλεσαν σημεία τριβής.

 Αγκάθια εξακολουθούν να αποτελούν το συνταξιοδοτικό, η ΑΤΑ, η ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών και η αξιοποίηση των εσόδων από το φυσικό αέριο.


Η κυβέρνηση παρέδωσε χθες το βράδυ τη νέα συμβιβαστική αντιπρόταση της επί των απαιτήσεων των τροϊκανών.

Το «αντιμνημόνιο» επιδόθηκε αργά χθες το βράδυ στους εκπροσώπους της τρόικας από τον Υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή, και αφού οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, που προηγήθηκαν, δεν απέδωσαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Σχετικά, Τρίτη βράδυ:

Η Κυπριακή κυβέρνηση υπέβαλε συμβιβαστική πρόταση προς την τρόικα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)