to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 30.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Γιορτή αλληλεγγύης σήμερα στο Ρέθυμνο

Σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Μικρασιατών


Στις δύσκολες μέρες που περνάμε η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το όπλο μας. Είναι αυτή που θα μας κρατήσει όρθιους και δε θα επιτρέψει να στραφούμε όλοι εναντίων όλων.

Δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας μόνος του περιμένοντας το επόμενο κακό να έρθει.

Δε θα επιτρέψει να σχηματιστούν βουνά ανθρώπινων ερειπίων στο όνομα της σωτηρίας ενός συστήματος που δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους και ελπίδες.

Δε θα επιτρέψει σε κανένα που δεν πιστεύει στην αξία του ανθρωπισμού να καταχραστεί την έννοιά της. Ανάμεσα σε διάφορους, θεσμικούς και μη, υποκριτές που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» υπάρχει και η συμμορία της νεοναζιστικής χρυσής αυγής. Οι θαυμαστές αυτών που σκότωσαν τους παππούδες μας, παριστάνουν τους πονόψυχους. Θα μας χτυπήσουν την πόρτα και θα μας κάνουν τους καλούς και τους πρόθυμους να μας βοηθήσουν. Και αν τους επιτρέψουμε να μπουν δε θα αργήσουν να μας ζητήσουν ανταλλάγματα. Ας τους κλείσουμε την πόρτα.

Η αληθινή αλληλεγγύη δείχνεται από αυτούς που ούτε λένε ποιοι είναι, ούτε εξυπηρετούν κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Έτσι και σήμερα, ένας παραγωγός από την Ιεράπετρα διαθέτει 6 τόνους αγγουροντομάτες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Και ας κρατήσουμε υπόψιν μας ότι αυτή η κίνηση δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης. Είναι μια πράξη ενός ανθρώπου που προτίμησε να διαθέσει τα προϊόντα του δωρεάν, παρά να του τα αγοράσουν για ψίχουλα τα αρπακτικά που λέγονται μεσάζοντες. Είναι πράξη ενός ανθρώπου που είδε τους κόπους του να αποτελούν προϊόν κερδοσκοπίας από τους μεσάζοντες οι οποίοι ενώ το αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή από τον ίδιο, έπειτα το μεταπωλούν σε εμάς τους καταναλωτές 3 – 5 φορές πάνω. Είναι η αντίδραση ενός ανθρώπου ο οποίος δεν ξέρει αν αύριο θα είναι σε θέση να ξαναφυτέψει, ειδικά όταν το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται.

Η αληθινή αλληλεγγύη δεν κοιτάει ούτε έθνος, ούτε θρησκεία, ούτε φυλή, αλλά ξεπερνά τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και μεταναστών.

Γι’ αυτό και σας καλούμε όλους στη Γιορτή Αλληλεγγύης, που θα διοργανωθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 7μμ, στην πλ. Μικρασιατών για να συζητήσουμε και να μοιράσουμε τα προϊόντα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία της χειραφέτησης και της αλληλεγγύης εμείς πρέπει να τη χτίσουμε. Όχι κάποιοι άλλοι, εμείς!



Ανοιχτή Συνέλευση Ρεθύμνου





πηγή: rethemnos.gr



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)