to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:08 | 18.10.2012

left.gr

Πολιτική

Γενική πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη: Η νίκη θα είναι δική μας! (ολόκληρο το χρονικό)

Με τα νέα μέτρα κοινωνικής ισοπέδωσης να βρίσκονται ένα βήμα πριν την προώθησή τους στη Βουλή για ψήφιση, συνδικάτα και οργανώσεις απεργούν και διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα!


22:00 Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από επτά άτομα που τελικώς συνελήφθησαν και παραμένουν στη ΓΑΔΑ. 


19.36: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το θάνατο διαδηλωτή: Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση για την υπεράσπιση μιας καλύτερης ζωής, είναι λυπηρό το γεγονός της απώλειας του άνεργου συνανθρώπου μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 


19.20: Επικοινωνήσαμε με τον διοικητή του Ευαγγελισμού, Μιχαήλ Θεοδώρου που μας διαβεβαίωσε πως κανείς από τους 5 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σήμερα στον Ευαγγελισμό από την πορεία δεν νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο.


18.50: Οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ότι όλοι οι τραυματίες από την σημερινή πορεία έχουν φύγει από το νοσοκομείο.


18.20: Σχετικά με τους 3 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό: στο ασθενοφόρο που μετέφερε τον δημοσιογράφο Σ.Χ. (ο οποίος έχει χτυπήματα στο δεξί μάτι, το ζυγωματικό και τη μύτη, από χτύπημα με γκλομπ), ήταν 2 ακόμα τραυματίες. Στον έναν έγιναν 12 ράμματα στο κεφάλι. Ο δεύτερος, ηλικίας 30 ως 40, ήταν πολύ σοβαρότερα, καθώς δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα (π.χ. τσίμπημα). Ωστόσο, καμιά περαιτέρω ακριβής ενημέρωση δεν υπάρχει ως τώρα. Ας σημειωθεί πως στον Ευαγγελισμό είναι πάρα πολύ έντονη («πρωτοφανή» σύμφωνα με αυτόπτη γιατρό) παρουσία αστυνομικών με πολιτικά.


17.12: ''Με έβαλαν στην κλούβα χωρίς να κάνω τίποτα'' (βίντεο)


16.33: Οι κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Κέρασαν καφέ οι απεργοί έμποροι στο Αγρίνιο (& φωτορεπορτάζ από την πορεία)

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες της Πελοποννήσου

Και τα Χανιά είναι "κλειστά"

Λάρισα: Ανταπόκριση από απεργιακές συγκεντρώσεις και πορεία (φωτογραφίες)

«Παρέλυσε» η Ηλεία - Μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και στις πορείες στον Πύργο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις Σέρρες

Πρωτοφανής συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης

Η απεργία στους δρόμους της Πάτρας

Ηράκλειο: Κάλεσμα για συμμετοχή στην κατάληψη του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Φωνή λαού στην Ξάνθη: Η μεγαλύτερη πορεία όλων των εποχών

Δράμα: Μαζική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία


15.54: Στις 13.15' ο 65χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό στις 13.50΄άφησε την τελευταία του πνοή, λέει ο γιατρός του νοσοκομείου Ηλ.Σιώρας. (Πηγή: twitter.com/doleross)


15.33: Νεκρός είναι ο 67χρονος που συμμετείχε στην πορεία με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και κάποια στιγμή αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. (επιβεβαιωμένο από Ευαγγελισμό)


15.02: Τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατηφόρισαν την Πανεπιστημίου και διαλύθηκαν στην Ομόνοια.


14.52: Πρώτες φωτό και βίντεο (νωρίς) από την πορεία στην Αθήνα


14.49: Μόλις πέρασε τελικά το ασθενοφόρο και 4 τραυματίες διακομίζονται στον Ευαγγελισμό. (Πηγή: twitter.com/Stathisgr)


14.46: Επανήλθε το μπλόκο της αστυνομίας στην Καρ. Σερβίας αφού πέρασε η μοτοπορεία. (Πηγή: twitter.com/northaura)


Image


14.41: Τραυματίστηκε δημοσιογράφος από χτύπημα ΜΑΤατζή με γκλομπ. Η αστυνομία δεν αφήνει το ασθενοφόρο να κάνει τη διακομιδή. (Πηγή: twitter.com/Stathisgr)



14.39: Μηχανοκίνητη πορεία μόλις έσπασε το μπλόκο των ΜΑΤ στην Καρ. Σερβίας. Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα. (Πηγή: twitter.com/northaura)


Image


14.32: Μαζικότατα τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Όθωνος. (Πηγή: twitter.com/tilevoas)


#rbnews #18ogr #syntagma syriza block heading towards the parliament from othonos street


14.29: Παραμένουν κρεμασμένες οι σημαίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στο φράχτη της Βασ. Σοφίας. (Πηγή: twitter.com/DemiDi_)



14.24: Διαδηλωτές προσπάθησαν να επιστρέψουν προς το Σύνταγμα από την Ερμού. Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση χημικών. Σαφέστατες οι οδηγίες των πραιτοριανών του Δένδια, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να κατακερματίσουν και έπειτα να καταστείλουν τις διαδηλώσεις.


14.21: Ματ παρατάσσονται κατά μήκος της Αμαλίας μέχρι και μετά το ύψος της Ξενοφώντος. Ο κόσμος γιουχάρει. (Πηγή: twitter.com/christina_la)


Image


14.19: Τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έφτασαν στο Σύνταγμα. Παραμένει στην Αμαλίας ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, ενώ και οι δρόμοι κάτω από Σταδίου είναι γεμάτοι κόσμο.


Image


14.13: Βέλγοι μεταλλεργάτες στη σημερινή διαδήλωση, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και στους συναδέλφους τους. (Πηγή: twitter.com/damomac)


Image


14.06: Συνεχίζεται η διαδήλωση στην Αθήνα καθώς πολλά μπλοκ δεν έχουν φτάσει ακόμη στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχείς αποδοκιμασίες προς τους αστυνομικούς απ' όλα τα μπλοκ.


14.05 - Θεσσαλονίκη: Φοιτητές πέταξαν σκουπίδια στο ΥΜΑΘ. Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) στο ΥΜΑΘ, όπου οι φοιτητές πέταξαν σκουπίδια στον προαύλιο χώρο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα. (Πηγή: thestival.gr)



14.02: Χιλιάδες κόσμου παραμένουν στους περιμετρικούς του Συντάγματος δρόμους.


13.59: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τα χημικά. Η αστυνομία επιτέθηκε από τη Μητροπόλεως και έσπασε την πορεία. Ακόμη στη Σταδίου τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Image


13.55: Το τμήμα του μπλοκ με το πανό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πέρασε κ μένει στην άνω πλευρά της Γεωργίου. Το υπόλοιπο τμήμα της έκλεισε πάλι από ΜΑΤ. (Πηγή: twitter.com/doleross)


13.53: Η κεφαλή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τώρα θέλει να ανέβει την Β.Γεωργίου προς Αμαλίας. Υποχωρούν τα ΜΑΤ. (Πηγή: twitter.com/doleross)


13.52 - Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία στο υπ. Μακεδονίας Θράκης. (Πηγή: alterthess.gr)


13.47: Ο κόσμος μένει στο Σύνταγμα, χειροκροτάει και γιουχάρει σε κάθε ρίψη κρότου λάμψης. (Πηγή: twitter.com/roubinakiM)


13.44: Βροχή τα χημικά Σταδίου και Β. Γεωργίου καθώς και μέσα στην πλατεία Συντάγματος.


13.43: Φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν μαζί. (Πηγή: twitter.com/tilevoas)


Image


13.36: Β. Γεωργίου τώρα. (Πηγή: twitter.com/DemiDi_)


Image


13.32 - Θεσσαλονίκη: Έχουν φτάσει τα μπλοκ στο υπ. Μακεδονίας- Θράκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πορεία έχει 15.000 διαδηλωτές. (Πηγή: alterthess.gr)


Image


13.28: Χημικά έριξε η αστυνομία στη Γεωργίου Α' ενώ περνούσε το μπλοκ της ΓΣΕΒΕΕ δίχως καμία αφορμή.


13.24: Τα ΜΑΤ σταμάτησαν τη δίοδο από τη Γεωργίου Α' κόβοντας την πορεία στα δύο. (Πηγή: twitter.com/Stathisgr)


Image


13.20: Στο ύψος της Καποδιστρίου η ουρά της πορείας. Τα ΜΑΤ στη θέση τους, προστατεύουν τα ξενοδοχεία και τα μάρμαρα τους. (Πηγή: twitter.com/Stathisgr)


Image


13.18: Σημαίες της Ισπανίας κ Πορτογαλίας βάζουν διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο μεταλλικό φράχτη στη Β. Σοφίας καθώς και χαρτιά "Μένουμε Σύνταγμα". (Πηγή: twitter.com/doleross)


13.15: "Όμηροι" της τρικομματικής και των δανειστών... (Πηγή: twitter.com/jwr_)


Image


13.12: Και τα Χανιά είναι "κλειστά"


13.03: Το μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Πηγή: twitter.com/tilevoas)


Image


13.01: Ολοκληρώνεται η πορεία του ΠΑΜΕ. Προς την λ. Αμαλίας τώρα πορεύεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στην Υγεία, ΓΣΕΒΕ, ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ. (Πηγή: twitter.com/doleross)


12.58: Έχουν ξεκινήσει την πορεία και τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αυτήν την στιγμή βρίσκονται στην Πατησίων.


12.50: Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία κατέληξε στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή με Βενιζέλου. Η πορεία από το ΕΚΘ κατευθύνεται προς το ΥΜΑΘ. (Πηγή: alterthess.gr)


12.49: Ο Αλέξης Τσίπρας στην απεργιακή πορεία (φωτογραφίες & βίντεο)


12.35 - Θεσσαλονίκη: Η κεφαλή της μεγάλης πορείας από το ΕΚΘ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, ενώ η ουρά της πορείας ακόμη κατεβαίνει την Ιασωνίδου. (Πηγή: alterthess.gr)


12.25 - Θεσσαλονίκη: Έφτασε πριν λίγο η πορεία των ταξιτζήδων, εμπόρων και βιοτεχνών στο ΥΜΑΘ, όπου κρέμασαν τα πανό διαμαρτυρίας τους. (Πηγή: alterthess.gr)


12.41 - Καβάλα: Μεγάλη συμμετοχή η πορεία στην Καβάλα. Σχεδόν τα πάντα κλειστά στο κέντρο. (Πηγή: twitter.com/tiro_t2000)


Image


12.20 μ.μ.: Μεγάλη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πατησίων, όπου συνεχίζονται οι ομιλίες. Ο κόσμος είναι απλωμένος από το Πεδίο του Αρεως ως την Ομόνοια, ωστόσο εκτιμάται πως η σημερινή συγκέντρωση είναι κατάτι μικρότερη από εκείνη της 9/10 (για την επίσκεψη Μέρκελ). Πολλά πανό ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια παρουσία πολλών βουλευτών του.


12.11 μ.μ.: Σε σημεία σε ολόκληρο το κέντρο διμοιρίες ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ που κάνουν «προληπτικούς»-εκφοβιστικούς ελέγχους ταυτότητας και σακιδίων.

Στη Λ. Αμαλίας η διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Δήλωση νωρίτερα της γγ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα: «Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 12.05: Την πορεία από το ΕΚΘ οδηγούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή η πορεία κατεβαίνει την Ιασωνίδου. (Alterthess)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 12.00: Ξεκινά η πορεία από τον ΕΚΘ (Alterthess)


12.00 μ.: Εχει ξεκινήσει από τις 11.30 π.μ. η πορεία του ΠΑΜΕ από την Πλ. Ομονοίας.

(λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν μπορούσαμε να ενημερώνουμε το left.gr ως τις 12 μ.)


10.59 Αρκετός κόσμος στην Ομόνοια στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, σε εξέλιξη ομιλίες παρουσία της Α.Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. (Πηγή: twitter.com/doleross)


10.15 Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

******************

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως. Σε παλλαϊκή συμμετοχή  καλεί το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Μουσείο. Την ίδια μέρα, κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα με κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που καλεί και σε συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της (Μητροπόλεως 42), στις 12 το μεσημέρι. Το παρών δίνουν και οι συνταξιούχοι. Χειρόφρενο τραβούν ΟΣΕ και Προαστιακός. Σε στάσεις εργασίας, που θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορεία-τρόλεϊ. Απεργούν και οι οδηγοί ταξί, με στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 17:00. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας απόπλους πλοίου από τον Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις.


Το κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ:


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!


 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!



Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.

Η απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση των αγώνων διαρκείας των εργαζομένων ενάντια στα αντικοινωνικά και βάρβαρα νέα μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόϊκα και να στείλει ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Ελλάδας.


Η βαθιά ταξικότητα των προωθούμενων μέτρων είναι πλέον όχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και απροκάλυπτα κυνική και επιθετική ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του, απειλώντας θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.


Με τον σκοπό αυτό συμμετέχουμε μαζικά:
Στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας ή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις. 


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή των ασκούμενων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους, για την ακύρωση των μνημονίων, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης για μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!



Άλλα καλέσματα:




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)