to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 09.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Διεθνή

Φυλάκιση όλων των ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητά «κεντρώα» ισραηλινή βουλευτής

«Όλοι οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να φυλακιστούν και να μεταφερθούν σε στρατόπεδα που κατασκευάζουμε», δήλωσε η βουλευτής του θεωρούμενου στο Ισραήλ ως «κεντρώου» κόμματος Καντίμα, Γιούλια Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς


«Όλοι οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να φυλακιστούν και να μεταφερθούν σε στρατόπεδα που κατασκευάζουμε», δήλωσε η βουλευτής του θεωρούμενου στο Ισραήλ ως «κεντρώου» κόμματος Καντίμα, Γιούλια Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς κατά τη διάρκεια συζήτησης σε επιτροπή της Κνεσέτ, για το ζήτημα των μεταναστών, μετά το πογκρόμ κατά Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων στο Τελ Αβίβ.

«Υπάρχουν βουλευτές της Κνεσέτ από την αριστερά που μιλούν απαίσια για τους «χαρεντίμ» (υπερ-ορθόδοξους εβραίους) και τους εποίκους. Αυτό είναι πρόκληση και ακραίο μίσος για τον εαυτό τους. Ευχαρίστως θα μετέφεραν τους υπερ-ορθόδοξους και τους εποίκους [ΣτΜ: εννοεί από τους παράνομους εποικισμούς] και θα κρατούσαν εδώ τους παρεισφρήσαντες. Θέλω να πω στις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οι περισσότεροι (από τους παρεισφρήσαντες) δεν είναι πρόσφυγες, ήρθαν εδώ να ψάξουν για δουλειά», δήλωσε στο Ynet. Σύμφωνα με τη – γεννημένη στην Σοβιετική Ένωση –  Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναγκάζουν Ισραηλινούς να «απασχολήσουν παρανόμως, παρεισφρήσαντες» προσθέτοντας ότι «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του και θα πρέπει να κλειστούν μέσα».

«Αυτοί οι υποκριτές» δήλωσε η βουλευτής του «κεντρώου» κόμματος Καντίμα για τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βοηθούν ξένους μετανάστες «θα τους φυλάκιζα όλους για υποκίνηση και επειδή στρέφουν εβραίους εναντίον εβραίων».

Οι δηλώσεις της Γιούλια Σαμάλοβ Μπέρκοβις αντικατοπτρίζουν το πραγματικό φασιστικό πρόσωπο του ισραηλινού πολιτικού κατεστημένου. Και δεν είναι η μόνη, η βουλευτής του δεξιού κόμματος Λικούντ, Μίρι Ρεγκέβ, χαρακτήρισε τους μετανάστες «καρκίνο» και επίσης επιτέθηκε στους ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Οι δηλώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν κάπου 20 ακτιβιστές έξω από το σπίτι της για σιωπηλή διαμαρτυρία ενώ σύντομα κατέφθασαν και 25 υποστηρικτές της. Επίσης στο facebook εμφανίστηκε φωτομοντάζ που παρουσίαζε την Ρεγκέβ με στολή ναζί, να χαιρετά ναζιστικά – γεγονός που καταδίκασε η Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς.

Και εναντίον της ισότητας των δύο φύλων!

Σε ότι αφορά τη Γιούλια Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις της. Πριν ενάμισι χρόνο περίπου στράφηκε εναντίον των φεμινιστριών, απορρίπτοντας την ιδέα των ίσων δικαιωμάτων των γυναικών: «Να τι λέω στις φεμινίστριες: Αγαπητές φίλες, είμαι πρόθυμη να ζητήσω ίσα δικαιώματα σε όλα, αλλά πρώτα θέλω έναν άντρα να γεννήσει. Όταν ο πρώτος άντρας γεννήσει τότε είμαι πρόθυμη να πω ότι εγώ και ένας άντρας είμαστε ίσοι»! «Στην Κνεσέτ υπάρχει ανταγωνισμός ποιος θα γράψει τα νομοσχέδια που περισσότερο βασίζονται στο φύλο, και σας υπόσχομαι ότι ποτέ δε θα γίνω νούμερο ένα σε αυτό το ζήτημα». Επίσης χαρακτήρισε την σεξουαλική παρενόχληση απάτη, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι επικεντρώνονται σε αυτό το ζήτημα και δήλωσε ότι ποτέ της δεν έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, όχι γιατί είναι τόσο άσχημη, αλλά γιατί δέχεται τα κοπλιμέντα με ευχαρίστηση.

Η Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς είχε μιλήσει σε εκδήλωση στην Κνεσέτ, ενός λόμπι που ονομάζεται «φαμιλιστές» και το οποίο υποστηρίζει τη σωτηρία του «κανονικού πυρήνα της οικογένειας» που όπως λέει «είναι υπό απειλή στο Ισραήλ». Η ομάδα ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο με τις δηλώσεις της βουλευτού, μεταξύ των οποίων ότι έχει γίνει μόδα «να κάνουν κάποιες παιδί εκτός οικογένειας και μετά να έρχονται στο κράτος και να ζητούν παροχές στο ένα και στο άλλο, και όλοι είναι ευχαριστημένοι γι’ αυτό». Οι δηλώσεις της τότε είχαν καταδικαστεί από άλλους βουλευτές του κόμματος Καντίμα και την τότε αρχηγό Τζίπι Λίβνι.

Πηγές: Υnet, Haaretz, Ynet, Jerusalem Post

Αναδημοσίευση από το Σύλλογο Ιντιφάντα
tags: Ισραήλ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)