to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 26.04.2012

Πολιτική

Φόβοι Βενιζέλου ότι δεν θα έχει το 51% η συγκυβέρνηση

O Βενιζέλος εξέφρασε για πρώτη φορά χτες φόβους για το αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκεντρώσουν από κοινού 51% του εκλογικού σώματος, ώστε μια συγκυβέρνηση να έχει πολιτική νομιμοποίηση.


Ενώ ο καβγάς ανάμεσα στα στρατόπεδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φουντώνει για το πρόσωπο του αυριανού πρωθυπουργού, ο Βενιζέλος εξέφρασε για πρώτη φορά χτες φόβους για το αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκεντρώσουν από κοινού 51% του εκλογικού σώματος, ώστε μια συγκυβέρνηση να έχει πολιτική νομιμοποίηση.


Ο Ευάγγ. Βενιζέλος έκανε χτες τις ακόλουθες δηλώσεις που αποδεικνύουν τα αδιέξοδα του δικομματισμού, αλλά και τις εύλογες ανησυχές για τα εκλογικά αποτελέσματα: «Ο λαός δεν θέλει μονοκομματική λύση. Την απορρίπτει τη μονοκομματική λύση. Όμως το θέμα δεν είναι να σχηματίζεται μια κυβέρνηση οριακή στη βουλή. Το θέμα είναι τι νομιμοποίηση έχει, τι εντολή δίνει ο ελληνικός λαός. Ό,τι μας πει ο ελληνικός λαός θα κάνουμε, ό,τι πει ο ελληνικός λαός θα γίνει. Πρέπει οι Έλληνες πολίτες όμως να δώσουν μια καθαρή απάντηση, να αποφασίσουν έτσι ή αλλιώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε με νόημα: «Δεν μπορεί να είμαστε στο μεταίχμιο. Δεν μπορεί να πάμε να κάνουμε μια τεχνητή πλειοψηφία η οποία θα πάρει ποιες αποφάσεις και για πόσο καιρό; Άρα δεν χρειάζεται απλά και μόνο κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χρειάζεται νομιμοποίηση. Ούτε να θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα της εξουσίας, θα μείνει πάντα στην κυβέρνηση, απλώς ψάχνουμε να βρούμε τον άλλο εταίρο. Δεν είναι δεδομένο το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μετέχει σε μια κυβέρνηση αν ο λαός το θέλει και αν διαμορφωθούν συνθήκες οι οποίες έχουν νόημα, δίνουν νόημα, δίνουν λύση».

Τον πανικό του ΠΑΣΟΚ μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο αποδεικνύουν και οι δηλώσεις Λοβέρδου και Διαμαντοπούλου που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην εξουσία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)