to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 20.07.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Κοινωνία

Έρευνα του ΣΔΟΕ στο ΑΠΘ

Εισαγγελική έρευνα διετάχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση στους κόλπους του ΑΠΘ.


Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία ή της υπεξαίρεσης.


Στο επίκεντρο της νέας έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών, κ. Γιάννης Παντής, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη ένα κινητό τηλέφωνο iPhone και κοσμήματα, με χρήματα του πανεπιστημίου, ενόψει της παρουσίασης στην ηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.


Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, κ. Γιάννης Παντής, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αρνήθηκε τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος του. Συγκεκριμένα, ο κ. Παντής αναφέρεται σε παράνομες δοσοληψίες του υπευθύνου του καταστήματος «Λογότυπος» με το οποίο συνεργάζεται το Πανεπιστήμιο και σημειώνει ότι κάλεσε τον υπεύθυνο να απολογηθεί και ζήτησε την καταγγελία της  σύμβασής του. Επίσης, όσον αφορά στο iPhone ο κ. Παντής τονίζει ότι δόθηκε στην ηθοποιό εν αγνοία του και πως το τιμολόγιο παραμένει ανεξόφλητο από το Πανεπιστήμιο.


Επίσης, σε ανακοίνωσή τους την περασμένη Τρίτη, Οι πρυτανικές αρχές κάνουν λόγο για επίθεση διασυρμού του ΑΠΘ και της διοίκησής του ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι "οι ενορχηστρωτές των καταγγελιών εκμεταλλεύονται την κρίση που μαστίζει τον τόπο και κατασκευάζουν στόχους εκτόνωσης της κοινωνικής οργής".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)