to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 04.08.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Διεθνή

Επιστροφή σε πρακτικές "σοβιετικής εποχής" καταγγέλλουν οι δικηγόροι των Pussy Riot

Για επιστροφή σε πρακτικές της "σοβιετικής εποχής" κάνουν λόγο οι δικηγόροι του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που κατηγορούνται για χουλιγκανισμό, καθώς στράφηκαν κατά του Πούτιν σε συναυλία σε καθεδρικό ναο.


Σύμφωνα με την Βιολέτα Βόλκοβα οι Αρχές βασανίζουν τις γυναίκες, τους στερούν την παροχή τροφής και τον ύπνο ενώ κατά την πρώτη εβδομάδα της δίκης φρουροί άρπαζαν, σύμφωνα με τον Guardian, δημοσιογράφους και τους πετούσαν έξω από την αίθουσα κατά βούληση. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η άρνηση Ρωσίδας δικαστή να επιτρέψει την ακρόαση δέκα μαρτύρων υπεράσπισης με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να μην μπορούν πλέον να κρύψουν την οργή τους.

Την Παρασκευή, όταν η δικαστής, Μαρίνα Σίροβα απέρριψε άλλη μια ένσταση της υπεράσπισης, η Β.Βόλκοβα έβαλε τις φωνές.

Η δικαστής απάντησε αυστηρά: «Χάνετε τα όρια της αξιοπρέπειας». 

«Αυτά τα όρια δεν υπάρχουν εδώ και καιρό σε αυτό το μέρος», απάντησε η δικηγόρος. «Ακόμα και στη σοβιετική εποχή, στον καιρό του Στάλιν, τα δικαστήρια ήταν πιο ειλικρινή σε σχέση με αυτό εδώ», φώναξε ο δικηγόρος Νικολάι Πολόζοφ εντός της δικαστικής αίθουσας.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να ακούσει όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης και από τους 13 μάρτυρες υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν, το δικαστήριο δέχθηκε να ακούσει μόνο τρεις.

Αντιθέτως, το δικαστήριο άκουσε όλους τους μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής.

Όπως τονίζει ο Guardian η υπεράσπιση γνωρίζει ότι η μάχη στο δικαστήριο είναι χαμένη και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην μάχη της δημοσιότητας , με τον σύζυγο της Τολοκονίκοβα να «τουιτάρει» ασταμάτητα.

«Όταν οι διαδηλώσεις κατά του Πούτιν άρχισαν τον Δεκέμβριο, οι Αρχές φοβήθηκαν ότι έχασαν τον έλεγχο», δηλώνει ο δικηγόρος Ν.Πολόζοφ. 

«Τώρα ανέκτησαν τον έλεγχο και ξεκίνησαν να αντιδρούν. Η δίκη κατά των Pussy Riot αποτελεί ξεκάθαρο πρώτο βήμα», αναφέρει.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)