to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 19.09.2012

Διεθνή

Εντονη ανησυχία της ΚΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δράση κοινοβουλευτικών κομμάτων που χρησιμοποιούν ρατσιστική και ξενοφοβική βία

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά των Διακρίσεων και της Ισότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες έδρες των εθνικών κοινοβουλίων στην Ευρώπη καταλαμβάνονται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά πολιτικά κόμματα.


Την έντονη ανησυχία της για την δράση των πολιτικών κομμάτων που καταλαμβάνουν θέσεις στα εθνικά κοινοβούλια, ενώ στην καθημερινή πρακτική τους χρησιμοποιούν ρατσιστική και ξενοφοβική βία, εκφράζει κοινοβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εγκρίνοντας σχετική έκθεση της Ιταλίδας Σοσιαλίστριας βουλευτού Φεντερίκα Μογκερίνι Ρεμπεσάνι, η κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά των Διακρίσεων και της Ισότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες έδρες των εθνικών κοινοβουλίων στην Ευρώπη καταλαμβάνονται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά πολιτικά κόμματα.

Αποτελεί πολιτική επιταγή, για τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, την κοινωνία των πολιτών, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ν' αντιδράσουν ενεργά σ' αυτές τις προκλήσεις και να λάβουν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των βίαιων εκστρατειών ρατσισμού και ξενοφοβίας, υπογραμμίζει η Επιτροπή.


Κατά την Επιτροπή , οι ΜΚΟ θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό και να πιέσουν τις αρχές ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση μέσω της ψήφισης κατάλληλης νομοθεσίας και της παροχής βοήθειας και νομικής υποστήριξης στα θύματα αυτών των βιαιοτήτων.

Οι πολιτικοί θα πρέπει στους λόγους τους να μην χρησιμοποιούν ρατσιστικά μηνύματα και πρακτικές για ψηφοθηρικούς λόγους, καταλήγει η Επιτροπή κατά των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)