to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 21.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Διεθνή

Εγκλεισμό του Μπρέιβικ σε ψυχιατρικό ίδρυμα ζητά η Νορβηγική Εισαγγελία

Την αναγόρευση του Μπρέιβικ, του μακελάρη που σκότωσε συνολικά 77 ανθρώπους (στην πλειονότητά τους νέα παιδιά) τον περασμένο Ιούλιο, ως ψυχικά ασθενή καθώς και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα ζητά η νορβηγική Εισαγγελία.


Και αυτό ενώ ο Μπρέιβικ έχει παραδεχτεί την πράξη του χαρακτηρίζοντας την απαραίτητη για την σωτηρία της Ευρώπης από έαν πόλεμο. Επίσης υποστήριξε ότι έδρασε με σώας τα φρένας στο όνομα του αγώνα κατά του Ισλάμ.
Την Παρασκευή θα κάνει την τελική αγόρευση η υπεράσπιση, και η ετυμηγορία των δικαστών αναμένεται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. 
Ο εισαγγελέας Σβέιν Χόντεν δήλωσε ότι παραμένουν αμφιβολίες σχετικά με την ψυχική υγεία του Μπρέιβικ -είναι αντικρουόμενες οι ψυχιατρικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί- ωστόσο ζητείται να τεθεί υπό υποχρεωτική φροντίδα ψυχικής υγείας, και να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Υπογράμμισε επιπλέον  ότι είναι χειρότερο να οδηγηθεί ένας ψυχωσικός άνθρωπος στη φυλακή από το να τεθεί ένας μη ψυχωσικός υπό ψυχιατρική φροντίδα.

Αναφορικά με τις δύο ψυχιατρικές εκθέσεις αυτές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες καθώς η πρώτη  αποφαίνεται πως ο ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι σχιζοφρενής και η δεύτερηπως είναι υπόλογος για τις πράξεις του.
Ο Μπρέιβικ γελώντας πριν την τελική αγόρευση της δίκης χαρακτήρισε ψευδή και κατασκευασμένη την  έκθεση που τον κρίνει παράφρων για το μακελειό της 22ας Ιουλίου του 2011.
Σύμφωνα με την άποψή του ο εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα θα ήταν μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο και θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. Για τον ίδιο υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: απαλλαγή ή θάνατος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)