to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 19.05.2012

Πολιτική

Αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές

Αυτόνομα θα κατέβει στις εκλογές το ΛΑΟΣ, έπειτα από τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι. Πρώτον, αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.


Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, “προσχηματική” έκρινε το ΛΑΟΣ την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά την πρόταση επιστροφής του Γ. Κατατζαφέρη στη ΝΔ, “από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείριση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων”. 


Παρότι στην ανακοίνωση δεν ονοματίζονται συγκεκριμένα στελέχη, προφανές είναι ότι η η ανακοίνωση στοχοποιεί του πρώην υποψήφιους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνο Μακρυνόρη και Ιωάννη Κοτσίρη, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στην Νέα Δημοκρατία, χθες. 


Ο κ. Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε από τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. 


Η απόφαση για αυτόνομη κάθοδο, ωστόσο, δεν ελήφθη σε κλίμα γενικής συναίνεσης, αφού οι πρώην βουλευτές κ.κ Πλεύρης, Βελόπουλος, Κιλτίδης και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα, τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ. Ο κ. Πλεύρης, δε, φέρεται να είπε ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου προκειμένου να μην γίνει ο Αλ.Τσίπρας πρωθυπουργός.


Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ΛΑΟΣ έχει εκφράσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη ΝΔ, σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Αντ. Σαμαρά. 


Ο πατέρας Πλεύρης (Κωνσταντίνος), από την άλλη, έσπευσε να δηλώσει με γραπτή δήλωσή του ότι τάσσεται ”ολοψύχως στο πλευρό του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις”. Επιπλέον, καλεί “όλους τους πολιτικούς” του “φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό” καταλήγει στη δήλωσή του. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)