to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αυθαίρετες ανθρώπινες παρεμβάσεις κακοποιούν εξαιρετικού κάλλους περιοχές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Μήλου

Δελτίο τύπου με το οποίο με το οποίο ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη συνεχιστεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις περιοχές Κλέφτικου και Σαρακήνικου στη Μήλο, εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


Ολόκληρο το δελτίο τύπου

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων οι «γνωστοί άγνωστοι» ξαναχτύπησαν στη Συκιά και στο Κλέφτικο. Οι δύο αυτές εξαιρετικού κάλους περιοχές της Μήλου κακοποιήθηκαν βάναυσα από αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις. Η επανάληψη αυτών των ενεργειών δημιουργεί πολλά ερωτηματικά τόσο για τους ελέγχοντες όσο και για τους ελεγχόμενους.

Ο αιγιαλός και η παραλία είναι ευαίσθητα οικοσυστήματα απολύτως προστατευόμενα από το άρθρο 24 του Συντάγματος. Πολύ περισσότερο η περιοχή του Κλέφτικου και της Συκιάς που είναι χαρακτηρισμένες από το χωροταξικό του 1981 ως προστατευόμενες περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλους.

Είναι άξιο απορίας πώς το Λιμενικό Ταμείο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Μήλου δεν έχουν ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο είναι γνωστό σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Ήδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Νίκος Συρμαλένιος, ενημερώθηκε από το λιμενάρχη και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του τοπίου.

Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι αυτονόητο ότι πρέπει να περνάει από την προστασία του περιβάλλοντος και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μνημεία της φύσης με παγκόσμια ακτινοβολία όπως το Κλέφτικο και η Συκιά.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να πάρουν, άμεσα, όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του τοπίου και την οριστική αποτροπή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον. Η πρότασή μας είναι να κηρυχθούν «Μνημεία της φύσης» το Κλέφτικο και το Σαρακήνικο, με απόλυτη προστασία από ανθρώπινες επεμβάσεις.
 
8/8/2012
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)