to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 22.02.2013

left.gr

Κοινωνία

Αττική: Ανοχύρωτη χώρα - Mία οδηγός νεκρή - Σκηνές χάους από τη νεροποντή

Μια 24χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ανακοπή όταν εγκλωβίστηκε μες στο αυτοκίνητό της στην περιοχή μεταξύ Αμαρουσίου και Χαλανδρίου. Πρωινό χάους στην Αττική, με τεράστια προβλήματα από την νεροποντή στους δρόμους, με υπερχειλίσεις και πλημμύρες σε υπόγειες γέφυρες, και εμπόδια στις συγκοινωνίες


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις πλημμύρες: Το κυρίαρχο μοντέλο «ανάπτυξης» της Αττικής έδειξε τα όρια του


η φωτογραφία (Reuters) από διάσωση μιας γυναίκας στο Χαλάνδρι

Μια 24χρονη γυναίκα έπεσε σε λακούβα με το αυτοκίνητό της στην περιοχή μεταξύ Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, εγκλωβίστηκε, και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή από το σοκ. Όταν έσπευσαν πολίτες να την βγάλουν έξω ήταν ακόμα ζωντανή. Εξέπνευσε όμως λίγα λεπτά αργότερα,  πριν φτάσει στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε το έμφραγμα ως αιτία θανάτου.  24χρονη οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της, μάρκας «SMART», εξ'αιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων λόγω της βροχής.  


Στη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έγινε προσπάθεια ανάταξης χωρίς αποτέλεσμα και στο Σισμανόγλειο διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κοπέλα έπαθε σοκ και υπέστη ανακοπή.


Μια άλλη γυναίκα απεγκλωβίστηκε από διερχόμενους οδηγούς στην περιοχή του Χαλανδρίου.




Λόγω της δριμύτατης κακοκαιρίας σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Πάνω από 1.000 κλήσεις έχουν βομβαρδίσει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ συνολικά, πάνω από 95 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν στο λεκανοπέδιο.


Η σφοδρή καταιγίδα που αιφνιδίασε με τη διάρκεια της ξεπέρασε τα προγνωστικά των μετεωρολόγων που υπολόγιζαν ότι θα διαρκέσει 2-3 ώρες. Μάλιστα, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή που σε πολλές περιοχές της Αττικής το ύψος της βροχής έφθασε τα 75 χιλιοστά.
Η σημερινή πλημμύρα που έπληξε την Αττική συγκρίνεται μάλιστα με εκείνη του 1961 αλλά και με εκείνη του 1977 από τους ειδικούς. Συγκεκριμένα, στις 6 Νοεμβρίου του 1961, καταγράφηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική με χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού επί δέκα συνεχόμενες ώρες.


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Παραμένει κλειστό  το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος του ΗΣΑΠ. Κλειστός, από το πρωί, ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής της γραμμής 3 του Μετρό., από όπου οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση. Κανονικά λειτουργεί, πλεόν, το Τραμ. Κανονικά, αλλά με χαμηλές ταχύτητες, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω.
Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία από Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος.


ΕΙΚΟΝΕΣ

Διάσωση οδηγού αυτοκινήτου από πλημμυρισμένο δρόμο στο Χαλάνδρι (βλέπε και παραπάνω)

Η νεροποντή απέκτησε και hashtag στο twitter:







Στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα κατέρρευσε μονοκατοικία, που θεωρείται ακατοίκητη, αλλά η Πυροσβεστικά θα προβεί σε έρευνα για τυχόν ανθρώπινη παρουσία:



ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα σε Αττική, Εύβοια και νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες και άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική υπάρχει ήδη ύφεση από τη 1 το μεσημέρι.


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει νωρίτερα η ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινόμενων αναμενόταν στην Αττική από τις 13.00 και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.


Μερικές από τις επιπτώσεις της νεροποντής ως τις 12 το μεσημέρι:




Embedded image permalink

Δεκάδες ΙΧ στο Χαλάνδρι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά & μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα (via )


Mε κανό στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου... (πηγή: news247.gr)

  •  Από Μπάτη μέχρι Σύνταγμα και από Σύνταγμα μέχρι Πικροδάφνη εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ.
  • Κλειστή η Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Αθήνα.


  • Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, λόγω της κακοκαιρίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.
  • Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα από Μοναστηράκι μέχρι Ταύρο.





Καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, αλλά και στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από νωρίς το πρωί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα τα οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα σε αρκετά σημεία.

Πηγή: Ναυτεμπορική - news247.gr - twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)