to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 19.01.2013

πηγή: https://left.gr/en/91

Πολιτική

Αθώοι για τη "ζαρντινιέρα"!

Απόφαση ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας




Θεσσαλονίκη: Το σύνθημα «Χτυπάτε άφοβα» δίνει προς τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου από άνδρες της ασφάλειας, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006. Μόνο δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν για την περιβόητη «υπόθεση της ζαρτινιέρας». Το Εφετείο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, αθώωσε τους έξι αστυνομικούς που κατηγορούνταν για συνέργεια στο ξυλοδαρμό και έκρινε ως ενόχους μόνο τους δύο που κατηγορούνταν ότι κτύπησαν τον σπουδαστή. Και αυτά όταν ένας εκ των συνηγόρων των κατηγορούμενων αστυνομικών που αθωώθηκαν υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι ο πελάτης του «έριξε μια ελαφριά κλωτσιά» στον σπουδαστής!

Η ετυμηγορία του Εφετείου χαρακτηρίστηκε από νομικούς κύκλους ως απόφαση «ατιμωρησίας» της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας για μια υπόθεση που θα μείνει στις συνειδήσεις της ελληνικής κοινωνίας ως μνημείο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Ο ίδιος ο Αυγουστίνος Δημητρίου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πίκρα που ένιωσα ποτέ» δήλωσε. «Δεν μπορεί να χτυπήθηκα μόνος μου... Τώρα όποιοι (σ.σ.: αστυνομικοί) θέλουν χτυπούν όποιον θέλουν χωρίς να έχουν να φοβηθούν τίποτε» συνέχισε και τόνισε: «Είχαν σκοπό να τα κουκουλώσουν όλα. Εύχομαι αν άλλοι άνθρωποι πέσουν στα χέρια τους να έχουν την τύχη να έχουν περισσότερες κάμερες πάνω τους...».

Ο Αυγουστίνος Δημητρίου είπε επίσης ότι μετά από αυτήν την απόφαση «δεν θέλω να ξανάρθω στην Ελλάδα» και χαρακτήρισε «αστεία και τραγελαφική» τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτόδικα τέσσερις αστυνομικοί είχαν εισπράξει ποινές ως φυσικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού και άλλοι τέσσερις είχαν καταδικαστεί για συνέργεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)