to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 21.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Κοινωνία

Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Wind

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο από τις 00:00 μέχρι τις 23:59 οι εργαζόμενοι στη Wind αντιδρώντας στις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας.


Μόνο τον τελευταίο μήνα, η εταιρία έχει προβεί σε 30 περίπου περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να τις έχει αναπληρώσει. Όπως αναφέρει το Πανελλήνιο Σωματείο της Wind, "εργαζόμενοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα, με ποιότητα στην εργασία τους, με αποδεδειγμένη αναγνώριση των υπηρεσιών τους οδηγούνται στην ανεργία. Τελευταίο παράδειγμα η προχθεσινή απόπειρα της διοίκησης να απολύσει υπεύθυνο τεχνικού τμήματος, η οποία αναχαιτίστηκε από την μη αποδοχή της απόλυσης από τον εργαζόμενο, την αντίδραση των υφιστάμενών του και την άμεση παρέμβαση του σωματείου την ώρα της επίδοσης της απόλυσης". Στην ανακοίνωση των εργαζομένων προστίθεται ακόμη ότι, "η διοίκηση της εταιρίας φροντίζει φυσικά να καμουφλάρει τις αποχωρίσεις προσωπικού βαφτίζοντάς τες οικειοθελείς αποχωρήσεις, με εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής προς τους υποψήφιους προς αποχώρηση, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο την σιωπηρή συναίνεσή τους."

 
Επιπλέον, σύμφωνα με το σωματείο, οι απολύσεις  οδηγούν σταδιακά και στην αποδόμηση τμημάτων της εταιρίας αφού τμήματα υποδιευθύνσεων καταργούνται, αντικείμενα εργασίας αφαιρούνται, εργασίες συνεχίζεται να δίνονται σε εργολαβικές εταιρίες με αμφισβητούμενα ποιοτικά και οικονομικά οφέλη για την ίδια την Wind. "Και όλα αυτά όταν προ μηνών, ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωνε μέσω επιστολών και συνεντεύξεων ότι η εταιρία έχει καθαρή θέση, είναι απαλλαγμένη από υποχρεώσεις προς τρίτους, είναι κερδοφόρα και συνεχίζει με ξεκάθαρα πλάνα την πορεία της", σημειώνει το σωματείο, το οποίο καταγγέλλει παράλληλα ότι οι συνεχιζόμενες μειώσεις της εταιρίας σε προσωπικό και λειτουργικές δαπάνες οδηγούν αρκετά τμήματα σε εντατικοποίηση των εργασιών τους, σε σημείο που να περιορίζονται οι άδειες του καλοκαιριού ή ακόμα και να δίνονται πέρα από την περίοδο που τις έχει ανάγκη ο εργαζόμενος, σε εκπτώσεις στις ανάγκες του εργαζόμενου για ασφαλή και υγιεινή εργασία, κατανέμοντας τα διαλείμματα των εργαζόμενων στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών σε χρόνους που δεν έχουν καμία ωφέλεια για την εξασφάλιση της υγείας του εργαζόμενου και σε εκπτώσεις στις συνθήκες εργασίας όταν η διοίκηση διακόπτει ακόμα και τον κλιματισμό (!!!) σε χώρους όπου εκείνη την στιγμή εργάζονται συνάδελφοι, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα.
 

Τέλος, στην ανακοίνωση καταγγέλλεται το γεγονός ότι η Wind "έτρεξε" πρώτη και μονομερώς να εφαρμόσει τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με την ψήφιση του μνημονίου 2 και να υπονομεύσει την ΕΣΣΕ, παγώνοντας τις ωριμάνσεις στους μισθούς, μη αναγνωρίζοντας την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας".


Το σωματείο καλεί έτσι όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που θα γίνουν στη Λ. Αθηνών 106 στην Αθήνα και στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι από τις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας.


Αναδημοσίευση: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)