to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 15.02.2013

Διεθνή

Απεργία πείνας Κούρδων και Ελλήνων για τα 14 χρόνια από την παράδοση Οτσαλάν

Όλοι οι Κούρδοι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 15/2/2013 απεργία πείνας για τρεις μέρες. Το Σάββατο θα κάνουν πορεία που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. (προσυγκέντρωση 3 μ.μ.) από την πλατεία Κοτζιά και θα καταλήξει στη Βουλή.



Σαν σήμερα, στις 15 Φεβρουαρίου 1999 ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο ηγέτης του Κουρδικού αγώνα, απομακρύνεται από την Ελλάδα και παραδίδεται από την πρεσβεία μας στην Κένυα στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Ελευθερία Ψυχογιού και η Βασιλική Καραϊσκου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των Κούρδων αλλά και θέλοντας να υπενθυμίσουν σ’ όλους όσοι ξεχνούν την ντροπή μιας προδοσίας ξεκινούν μαζί με τους Κούρδους απεργία πείνας, διότι η αλληλεγγύη δεν είναι ποτέ αφηρημένη έννοια κι η μνήμη ο αγώνας και η αγωνία παρανομαστής της μαχόμενης Αριστεράς.

Ο ελληνικός λαός και σύσσωμη η Αριστερά τότε διαμαρτυρήθηκε, εξοργίστηκε, κινητοποιήθηκε. Σήμερα, ελάχιστοι είναι αυτοί που θυμούνται την προδοσία. Από το 1999 ως σήμερα οι Κούρδοι πρόσφυγες στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα της ελληνικής πολιτικής σε σχέση με το Κουρδικό ζήτημα. Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει πολιτικό άσυλο σε Κούρδους πρόσφυγές από το 1999.


Σε μερικές περιπτώσεις παρακάμπτοντας κάθε έννοια λογικής χορήγησε ανθρωπιστικό άσυλο, με αποτέλεσμα Κούρδοι πρόσφυγες να είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, αφού διαβατήριο και νομιμοποιητικά έγραφα με το κοροϊδευτικό «ανθρωπιστικό» άσυλο του ελληνικού κράτους πρέπει να αιτηθούν από την τουρκική πρεσβεία.

Πηγή: mao.gr

tags: ΟΑΕΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)