to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:07 | 19.07.2012

Πολιτική

Απάντηση του Στάθη Παναγούλη στον Γιώργο Παπαχρήστο -δημοσιογράφο των Νέων- ”Το σκυλάκι όπου τρώει γαυγίζει“

Δημοσιεύουμε την απάντηση του Στάθη Παναγούλη στον Γιώργο Παπαχρήστο -δημοσιογράφο των Νέων, καθώς και το δημοσίευμα των Νέων.


Ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Γ. Παπαχρίστος με σχόλιό του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ (18-7-2012) εκφράζεται ειρωνικώς για την ερώτησή μας στη Βουλή των Ελλήνων, περί της στρατιάς των συμβούλων του Γ.Α. Παπανδρέου, εγχωρίων και αλλοδαπών, οι οποίοι στοίχισαν στον ελληνικό λαό αμύθητα ποσά.

 
Πάντως ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Παπαχρήστος με τον όρο ”Ρ Ε Κ Τ Η Σ” που χρησιμοποιεί, αγνοεί ότι η λέξη αυτή δεν επιδέχεται ειρωνικής χρησιμοποιησης. ”Ρ Ε Κ Τ Η Σ”, κύριε Παπαχρήστο, προέρχεται από το ρήμα ρέζω, που σημαίνει ενεργώ, επομένως και η λέξη ”ρέκτης”, σημαίνει ενεργητικός, δραστήριος. Ευχαριστούμε τον κύριο Παπαχρίστο για τον έπαινο.

Όμως με το σχόλιό του αυτό ο κ. Παπαχρήστος, κάθε άλλο παρά ψόγον επεδίωκε να μας αποδώσει. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση του κ.Παπαχρήστου τόσο στον κύριο Γ.Α. Παπανδρέου , όσο και στον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία κ. Κ. Σημίτη, να είναι Ε Υ Γ Ν Ω Μ Ω Ν σε αυτούς οι οποίοι του παρείχαν

Ε Π Τ Α (7) αργομισθίες (ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ κ.λπ., κ.λπ.)

Και επομένως να λαμβάνει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τον νομικό όρο ”ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΛΗΦΘΕΝΤΑ“.
Και ως εκ τούτου ο κύριος Γ. Παπαχρίστος βρίσκεται σε ευθεία με αυτό που ο θυμόσοφος λαός μας λέει ”το σκυλάκι όπου τρώει γαυγίζει…“.


Το άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ


Το email του Βενιζέλου στον Παπανδρέου

Τα γραπτά μένουν. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, ακόμη και αν έκαναν συστηματική κοπάνα από το μάθημα των Λατινικών τις ώρες που οι υπόλοιποι μάθαιναν μαζί με το «Regina rosαs amat» και το κλασικό «scripta manent». Πολύ περισσότερο, στη μεγάλη αγκαλιά του Διαδικτύου (παρα)μένουν σε πρώτη ζήτηση, τα email!
Τα οποία είναι και εξαιρετικά απλό και εύκολο να τα ανασύρει κανείς. Αρκεί να βάλει δύο λέξεις-κλειδιά στην αναζήτηση του αρχείου και στο επόμενο δευτερόλεπτο θα εμφανιστεί αυτό που ζητάει. Να το κάνω πιο απλό. Αν είσαι, ας πούμε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και αισθάνεσαι ότι αδικείσαι από δημοσιεύματα τα οποία σε φέρουν να χορεύεις τσάμικο σχετικά με το κρίσιμο θέμα του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο Γιώργος και παραλίγο να διαλυθεί ο πλανήτης, βάζεις στην αναζήτηση του αρχείου τις λέξεις «Γιώργος - δημοψήφισμα». Και τι σου προκύπτει;
Απάντηση γιοκ
Εmail που εστάλη στις 03.47 τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου 2011, λίγες ώρες δηλαδή μετά την εξαγγελία του Γιώργου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου τον στήριξες εκών άκων, με το οποίο δηλώνεις καθαρά ότι διαφωνείς με το δημοψήφισμα και επισημαίνεις στον αποδέκτη του ότι αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, την κυβέρνηση, και ενδεχομένως την ευρωζώνη. Του ζητάς, φυσικά, να το αποσύρει και του επισημαίνεις ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο και οι παράγοντες των Βρυξελλών κατεβάζουν «καντήλια» για την πρωτοβουλία σου.
Βεβαίως, αν στέλνεις ένα τέτοιο email στις 03.47 το ξημέρωμα, δύο τινά μπορεί να συμβούν: είτε ότι ο αποδέκτης του Γιώργος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, είτε ότι «τα παίρνει» κανονικά με το που το διαβάζει και το στέλνει με τη μία στον κάδο απορριμμάτων. Αλλιώς θα σου απαντούσε, και τέτοια απάντηση δεν υπάρχει στη σειρά των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Συμπέρασμα: Ολα είναι ιστορία. Και εκτιμώ ότι ο ιστορικός του μέλλοντος έχει πολλή δουλειά μπροστά του...
Περιμένετε δυόμισι χρόνια
Επίσης, ο ιστορικός του μέλλοντος που θα ασχοληθεί με το πώς συγκροτήθηκε η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων, είναι βέβαιο ότι θα σταθεί ιδιαίτερα στο γιατί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δεν δέχθηκε να μετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και μάλιστα ως πρωθυπουργός. Και γιατί το έπραξε 45 ημέρες αργότερα και αφού είχαν προηγηθεί οι πολλαπλώς κοστίζουσες (αδόκιμος ίσως ο όρος, αλλά τι να κάνουμε) οικονομικά και πολιτικά εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η απάντηση στα ερωτήματα πιθανότατα να δοθεί από μόνη της σε περίπου δυόμισι χρόνια από τώρα, τον Φεβρουάριο του 2015. Ναι, ναι, όταν θα προταθεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια (Πρόεδρε, τα σέβη μου)...
Πιάτο αξίας 11,5 δισ.
Εως τότε ο ήπιος και προσηνής Φώτης θα μετέχει σε συσκέψεις, όπως αυτή η σημερινή με τους άλλους δύο εταίρους τού «τρίο Μπελκάντο» που στηρίζει την κυβέρνηση, Αντώνη και Βαγγέλη. Η σύσκεψη έχει ως πρώτο - και κύριο, όπως φαίνεται - πιάτο την έγκριση των ύψους 11,5 δισ. ευρώ περικοπών που, κατά την έκφραση κυβερνητικού στελέχους, μετά την επιβολή «θα κλάψουν μανούλες».
Παρών με το τεφτέρι του, που δεν είναι ακριβώς τεφτέρι αλλά iPad, και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος χθες έμοιαζε με χασάπη της Βαρβακείου - έκοβε, έκοβε με το χαντζάρι και τελειωμό δεν είχε...
Ο κατάλογος έκλεισε
Με ονόματα γενικών γραμματέων δεν θα απασχοληθούν οι αρχηγοί στη σύσκεψη. Οχι μόνο λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά γιατί ο σχετικός κατάλογος έκλεισε μετά τη νέα συνάντηση που είχε το τρίο Σταμάτης - Αγγελούδης - Χατζησωκράτης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος και του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μπούρα. Κατέληξαν χωρίς μεγάλες διαφωνίες στα ονόματα, άρα σήμερα, το πολύ αύριο, θα ανακοινωθεί ο σχετικός κατάλογος.
Κουβεντούλα τώρα μπορεί να γίνει για την ΕΡΤ και τη διοίκησή της, όπου ο Σαμαράς προτείνει ένα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, τον Ν. Σίμο συγκεκριμένα, και ο Βενιζέλος θέλει δύο διαφορετικά πρόσωπα για τις ισάριθμες θέσεις. Προτείνει δε για την άμισθη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον δημοσιογράφο Ι. Βλαστάρη και δεν διατυπώνει αντιρρήσεις για την τοποθέτηση ως διευθύνοντος συμβούλου του Ν. Σίμου. Μάλλον θα περάσει η δική του πρόταση...
Μπάνιο πρωινό
Στη Σάμο ο Γιώργος ουδόλως ενδιαφέρεται για την τύχη της ΕΡΤ και ποιος θα τη διοικήσει. Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα διάθεσης που δεν έχει, αλλά πάντως χρόνο δεν διαθέτει. Είναι με τις ώρες κλεισμένος με τους συμποσιαστές του Συμποσίου της Σύμης και διαβουλεύεται περί της κρίσης στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Είναι ενδεικτικό ότι ουδείς τον έχει δει στην παραλία να κολυμπάει, διότι κατεβαίνει πολύ νωρίς στη θάλασσα - 7 το πρωί!
Χθες είχε και επισκέψεις. Υποδέχθηκε τον τουρκικής καταγωγής πρόεδρο των γερμανών Πρασίνων Οζντεμιρ, Τζεμ, φίλο από τα παλιά και θερμό υποστηρικτή του...
Υπεύθυνος... λαϊκισμός
Συμπτώσεις ίσως αλλά, καθώς αναφερόμουν στους φίλους του Γιώργου, όλως τυχαίως έπεσε στα χέρια μου ερώτηση των εκ μεταγραφής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου, τυπικό δείγμα λαϊκισμού και ακόρεστης σκανδαλολογίας. Οι δύο ρέκτες βουλευτές, εκτιμώντας ασφαλώς ότι το μείζον αυτή την ώρα θέμα που (οφείλει να) απασχολεί τους έλληνες πολίτες είναι το πόσοι ήταν οι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου και με τι ποσά αμείβονταν, υπέβαλαν ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών ζητώντας απαντήσεις και τα σχετικά έγγραφα.
Εννοείται ότι θεωρώ την ερώτηση απολύτως ενταγμένη στο πλαίσιο των σχετικών δεσμεύσεων του προέδρου του κόμματος Αλέξη περί «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης...
Και βεβαίως ότι αποδεικνύει χωρίς μεγάλη προσπάθεια πως ο λαϊκισμός δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα.
tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)