to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 06.08.2012

left.gr

Οικονομία

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στην ΑΤΕ. Αλληλέγγυος στον αγώνα τους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε το σωματείο εργαζομένων στην ΑΤΕ (παράρτημα Ηρακλείου) - Η απάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Ο σύλλογος εργαζομένων του παραρτήματος Ηρακλείου της ΑΤΕ, με ανοιχτή επιστολή του απευθυνόμενη στους βουλευτές του Ν. Ηρακλείου, τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους δημάρχους του Ν. Ηρακλείου, διαμαρτύρεται για τη σκανδαλώδη εκποίηση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς


Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στην ΑΤΕ: Οι απεργοί – υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη πολιτικά, οικονομικά και νομικά απόφαση της διάσπασης της ΑΤΕ, και το χάρισμα της στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο. Οι αποφάσεις αυτές υλοποιούμενες θα επιφέρουν τη χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας και κύρια στο αγροτικό κομμάτι του.

Μετά τις εξοντωτικές περικοπές των αποδοχών και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, με σκοπό την εξυγίανση της ΑΤΕ, βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της απασχόλησης μας, υφιστάμενοι τις συνέπειες των σφαγιαστικών πολιτικών της τρόικας και των ντόπιων δουλικών κυβερνήσεων.

Η τρικομματική κυβέρνηση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ξέχασε ήδη τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που την απαρτίζουν. Με βοηθούς δύο πρώην μεγαλοστελέχη της τράπεζας Πειραιώς, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον πρώην διοικητή της ΑΤΕ ΒΑΝΚ, παρέδωσαν μέσα σε μια νύχτα, και με αδιαφανείς διαδικασίες την ΑΤΕ ΒΑΝΚ, που αποτελεί την περιουσία του ελληνικού λαού, στο ντόπιο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο. Το τελευταίο για να επιβιώσει, εκτός από τα χρήματα από το ελληνικό δημόσιο που του δίνονται ως ενισχύσεις, φαίνεται πως χρειάζεται και μια μεγαλύτερη ¨δωρεά¨ για να καταστεί βιώσιμο. Το ¨¨καλό¨¨ κομμάτι της ΑΤΕ.

Παλεύουμε για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια, για τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδος για μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Σας καλούμε να πάρετε θέση πάνω στα κάτωθι ζητήματα:

1) Στις αδιαφανείς διαδικασίες με βάση τις οποίες χωρίστηκαν οι τράπεζες σε συστημικές και μη. Ζητάμε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τον έλεγχο της εταιρίας BLACKROCK για την βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών.

2) Στη διάσπαση της ΑΤΕ σε ¨¨κακή¨¨ και ¨¨καλή¨¨ τράπεζα με την χαριστική παραχώρηση της τελευταίας στην τράπεζα Πειραιώς. Πως είναι δυνατόν μια τράπεζα που συνεχίζει να υπάρχει με κρατική χρηματοδότηση (τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ) , να αγοράζει με τα χρήματα του ελληνικού λαού δημόσια περιουσία (ΑΤΕ ΒΑΝΚ);

3) Στη διατήρηση της ΑΤΕ σε κρατικό έλεγχο, την ανακεφαλαιοποίηση της και την δημιουργία κρατικού τραπεζικού πυλώνα με σκοπό την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Η ΑΤΕ, που κρίθηκε μη βιώσιμη λόγω της συμμετοχής της στο κούρεμα των κρατικών ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθεί άμεσα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)


Απάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Απαντώντας στην επιστολή των εργαζομένων στην ΑΤΕ, οι βουλευτές Ν. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη τάσσονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και υπογραμμίζουν ότι και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα σειρά πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της αποτροπής του εγκλήματος που συντελείται κατά της δημόσιας περιουσία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

-στην επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και τις επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία (24.07.12), 
-στο αίτημα για άμεση σύγκληση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων (26.07.12), 
-στο αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (28.07.12), 
-στην Πανελλαδική συζήτηση-διαβούλευση της Κ.Ο. με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων (τραπεζοϋπαλλήλους, αγρότες, εργαζομένους στις επιχειρήσεις της ΑΤΕ, Ε.Κ. και συνδικάτων των περιοχών τους, καθώς και ενώσεων προστασίας καταναλωτών) (31.07.12), 
-στην υποβληθείσα Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων αναφορικά με το ξεπούλημα της ΑΤΕ (02.08.2012) και 
-στο αίτημα για την παρουσία του Διοικητή της ΑΤΕ, κ. Θ. Πανταλάκη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (02.08.12).

Ταυτόχρονα, όπως τόνισαν, συμμετέχουν σε δράσεις και κινητοποιήσεις σ’ όλη τη χώρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διευκρινίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση "δεν αναγνωρίζει αυτή την αδιαφανή και ζημιογόνα για το δημόσιο συναλλαγή του ξεπουλήματος της ΑΤΕ -μιας κερδοφόρας τράπεζας- σε μια ιδιωτική τράπεζα που έχει παθητικό και είναι μη βιώσιμη" και δηλώνουν ότι "θα πάρει όσες πολιτικές πρωτοβουλίες χρειαστεί για να αποτραπεί το σκάνδαλο της εκποίησης της ΑΤΕ".

"Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ απαιτούμε την ματαίωση του ξεπουλήματος της ΑΤΕ και τη διατήρησή της ως ενιαίας δημόσιας Τράπεζας, η οποία με την ανακεφαλαιοποίηση και την ανασυγκρότησή της να αναλάβει ένα εθνικό ρόλο στήριξης του αγροτικού κόσμου και αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής", συνεχίζουν στην επιστολή τους.

"Είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα σας ενάντια στην άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού στην τραπεζοκρατία και καλούμε όλους τους πολίτες και κυρίως τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά κι ενωτικά στον αγώνα για την ματαίωση του ξεπουλήματος της ΑΤΕ", καταλήγουν.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)