to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 27.04.2012

left.gr

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή

"Οι μέρες τις εξουσίας τους είναι μετρημένες"


Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκε για την κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε σε κεντρική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη: 


"Όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του Μνημονίου, θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ." 


Συνεχίζοντας, τόνισε χαρακτηριστικά: "Θα ήθελα όμως να επαναλάβω την ξεκάθαρη δήλωσή μου. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλησης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις. Εν τούτοις, επαναλαμβάνω, κι ας τρέμουν ορισμένοι, πως μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της Αριστεράς και ακόμα και αν δε συγκεντρώσουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή προκειμένου η κυβέρνηση της Αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και αν ακυρώσει τα Μνημόνια της καταστροφής. Αυτή είναι η θέση μας, το γνωρίζουν και τρέμουν στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό να γίνει ο δικός τους εφιάλτης"


"Η 6η του Μάη, θα είναι μέρα ορόσημο, μέρα ανατροπής, μέρα ελπίδας για τον ελληνικό λαό", ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο της ομιλίας του.


(Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση εδώ)




Στο ίδιο μήκος κύματος το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Νίκος Βούτσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Πρωινή Ενημέρωση" της ΝΕΤ: "Το ότι ασχολούνται τόσο σοβαρά με το ενδεχόμενο η Αριστερά να διεκδικεί τη διαμόρφωση μιας κυβερνητικής λύσης, σημαίνει πως επικρατεί ένας πανικός και μια αμηχανία στο άλλο μπλόκ. Δεν θα στηριχθούμε σε ψήφους κομμάτων των οποίων το πρόγραμμα βρίσκεται στον αντίποδα του δικού μας."


(Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Βούτση, εδώ)




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, για το ίδιο θέμα "Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς.Η διαδρομή και οι θέσεις του τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ. Μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατο να σταθεί."



ΠΗΓΗ: www.ecoleft.gr

        www.stokokkino.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)