to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 07.02.2013

Κοινωνία

Αγρότες και φοιτητές μαζί στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στη Λάρισα

Συλλαλητήριο και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με τα τρακτέρ επικεφαλής



Παλμός, σε συνδυασμό με ηχηρά συνθήματα τόσο υπέρ των αγροτών και των κινητοποιήσεών τους όσο και κατά του Σχεδίου «Αθηνά», διέκριναν το κλίμα που επικράτησε στο αποψινό Τεταρτιάτικο συλλαλητήριο της Λάρισας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης και βρήκε ανταπόκριση από δεκάδες τοπικούς και θεσσαλικούς φορείς.


Πάνω από 25 τρακτέρ από τη Θεσσαλία έδιναν το στίγμα αλλά και το ρυθμό του συλλαλητηρίου που ξεκίνησε στις 6 περίπου το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης, συγκεντρώνοντας αγρότες από όλη τη Θεσσαλία που συμμετέχουν το μπλόκο της Νίκαιας, φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά» (σ.σ. το ΤΕΙ Λάρισας “χάνει” το Τμήμα “Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών”), κόμματα –μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (ν. Λάρισας)-, καθώς και τοπικούς φορείς (Εμπορικό Σύλλογο, ΕΛΜΕ, Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας, Ιατρικό Σύλλογο, Σύλλογο Καθηγητών ΤΕΙ/Λ, νοσοκομειακούς γιατρούς, σωματεία, συνδικάτα κ.α.), καθώς και απλούς πολίτες.


Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ν. Καρδίτσας που χαιρέτησε την κινητοποίηση.


Το λόγο πήρανε ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας καθώς και εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημά των αγροτών, εργατών και φοιτητών, δηλώνοντας παράλληλα ένα ηχηρό “παρών” στους επόμενους αγώνες που πρέπει να δώσει η κοινωνία, ενάντια στη Μνημόνια και τις πολιτικές που υποστηρίζει και προσπαθεί να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στους πολίτες.

Του συλλαλητηρίου ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία αντήχησαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της καταστολής, και η οποία ολοκληρώθηκε με ανανέωση του αγωνιστικού καλέσματος για τις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)