to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version
 • Για μια λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία που θα εξασφαλίζει την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την ασφάλεια

  22.05.2022 - 15:59

  Ψάχνοντας τον βηματισμό της ύστερα από μια διετή κρίση πανδημίας, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη και πάλι μετά από δεκαετίες με μια πολεμική σύρραξη στα εδάφη της.
 • Το ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς στη Γαλλία, τα μηνύματα και η ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης στην Ελλάδα

  14.05.2022 - 13:10

  «Ο δρόμος των προοδευτικών συγκλίσεων και των κυβερνήσεων συνεργασίας είναι το μέλλον για την Ελλάδα - Η αλλαγή με σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα απαιτεί την συγκρότηση μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»
 • Η επόμενη μέρα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  23.04.2022 - 12:29

  Η κεντρική προτεραιότητα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επετεύχθη. Μέσα από προωθητικές συνθέσεις και υπερβάσεις, συλλογικές διαδικασίες ανοιχτής διαβούλευσης και ειλικρινούς διαλόγου, παρουσιάσαμε το βασικό πλαίσιο των πολιτικών μας θέσεων και εγκρίναμε ομόφωνα μια πολιτική απόφαση, που δίνει σαφές και ολοκληρωμένο στίγμα για την ταυτότητά μας και τις κεντρικές μας πολιτικές.
 • Ενωτικό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, για νίκη στις εκλογές

  04.04.2022 - 15:02

  Κεντρικό μέλημα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ και άρα προτεραιότητα του 3ου Συνεδρίου μας πρέπει να είναι τι πρέπει να κάνουμε για να ηττηθεί η αποτυχημένη κυβέρνηση της ΝΔ. Και όχι από που θα επανεκλεγούν ο Τσίπρας και η νέα Κεντρική Επιτροπή.
 • Ο πόλεμος, εκτός από ανθρώπινες ζωές, καταστρέφει και οικονομίες

  28.03.2022 - 09:22

  Ο πόλεμος που έχει προκαλέσει η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ειδικότερα, οι οικονομικές του επιπτώσεις και ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει στη διαμόρφωση του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής όπως και των Διακοινοβουλευτικών Διασκέψεων που προηγήθηκαν.
 • Σύνοδος Κορυφής: Να σπάσουν και άλλα «ευρωπαϊκά ταμπού»

  25.03.2022 - 10:42

  Άρθρο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί το ενημερωτικό site iEidiseis.gr, με αφορμή την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διεξάγεται στις 24 και 25 Μαρτίου.
 • Το «Ευρωπαϊκό Αφγανιστάν» της Ρωσίας

  18.03.2022 - 12:27

  Αν ο Πούτιν δεν απεμπλακεί γρήγορα με ένα συμβιβασμό, κινδυνεύει να παγιδευτεί στο δικό του ‘’ευρωπαϊκό Αφγανιστάν". Άρθρο του Δημήτρη Παπαδημούλη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
 • Οι εντεινόμενες ανισότητες απειλούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο

  04.03.2022 - 09:42

  Άρθρο αναφορικά με τις εντεινόμενες ανισότητες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα κατά την ύστερη εποχή της πανδημίας, υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο iEidiseis
 • «Η ‘’καταπληκτική ποιότητα ζωής’’ του Μητσοτάκη αφορά τους λίγους και τους ισχυρού

  24.02.2022 - 10:22

  Άρθρο με τίτλο: «Η ‘’καταπληκτική ποιότητα ζωής’’ του Μητσοτάκη αφορά τους λίγους και ισχυρούς»υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ενημερωτική ιστοσελίδα news247.gr
 • Αξιοποίηση Ταμείου Ανάκαμψης: Οι καθυστερήσεις και το έλλειμμα διαφάνειας θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία του προγράμματος

  19.02.2022 - 10:32

  Είναι πλέον κοινός τόπος ότι ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας και για τον μετασχηματισμό της προς μια κατεύθυνση βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Πέρα από τις έντονες ανησυχίες που έχουν επανειλημμένως διατυπωθεί για την επιλογή της κυβέρνησης να διοχετεύσει την συντριπτική πλειονότητα των πόρων σε λίγους και ισχυρούς, αφήνοντας πίσω την ευρύτερη κοινωνία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προβληματισμούς εγείρει και η διαδικασία, με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», όπως αυτή αποτυπώνεται στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
 • Η Ελλάδα στην ΕΕ και οι προκλήσεις του μέλλοντος

  13.02.2022 - 14:02

  «Η σημερινή θέση της Ελλάδας, ως μίας από τις φτωχότερες χώρες και με την υψηλότερη ανεργία εντός της ΕΕ, δεν μας αξίζει. Με δημόσιο χρέος που αγγίζει το 210% του ΑΕΠ, το μεγάλο στοίχημα είναι να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης παραγωγικά, μακριά από πελατειακά δίκτυα και κομματικές σκοπιμότητες, ενισχύοντας Δημόσια Υγεία, κοινωνικό κράτος, οικονομία»
 • 40 χρόνια Ευρωπαίοι

  29.12.2021 - 13:22

  Η ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ ήταν μια ορθή επιλογή - για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς, δημοκρατίας αλλά και γεωπολιτικούς

Σελίδες

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)