to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 19.01.2015

Διεθνή

Δείτε ζωντανά τη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στο Παρίσι: «Τρόικα, φτάνει πια» (βίντεο)

Εκστρατεία «Τρόικα, φτάνει πια» στο Παρίσι για υποστήριξη στον ελληνικό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη. Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα 19 Ιανουαρίου.


.


 

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι παρέμβαση στον σταθμό του μετρό "Europe", με πολύ θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο. "Η Ελλάδα ξυπνά την Ευρώπη - La Grèce réveille l'Europe", ήταν η καμπάνια για την προπαγάνδιση της μεγάλης συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

.

Φωτογραφίες θα βρείτε εδώ

Η εκστρατεία «Τρόικα, φτάνει πια!» έγινε στα πλαίσια της κινητοποίησης για την μεγάλη συγκέντρωση της Δευτέρας 19 Γενάρη στο κλειστό γυμναστήριο JAPPY.

(https://www.facebook.com/events/1567111493532119/?fref=ts) για το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις 19 Ιανουαρίου

Εδώ το κάλεσμα στα Γαλλικά

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πάρει την τύχη του στα χέρια του

Εμείς, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και ενώσεις γάλλων πολιτών, επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Μας ενώνει η επιθυμία να δούμε και πάλι στην Ευρώπη την εξάπλωση της δημοκρατίας και του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Σχεδόν μετά από πέντε χρόνια λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, η οποία οδήγησε τη χώρα σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή άνευ προηγουμένου, οι Έλληνες καλούνται να εκφράσουν τη βούλησή τους στις κάλπες. Όλα προμηνύουν την αποκήρυξη των πολιτικών της λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί και την εκλογική άνοδο των δυνάμεων που τις αμφισβητούν.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανοίξει το δρόμο:

 του τέλους της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της λιτότητας που εφαρμόστηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την κηδεμονία της τρόικας,

 της αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και του δημοκρατικού πλαισίου,

 της διασφάλισης των δημόσιων υπηρεσιών και της δημόσιας περιουσίας,

 της αναδιανομής του πλούτου προς όφελος του πληθυσμού.

Όπως δείχνουν οι μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και πιο πρόσφατα στην Ιταλία, ή η γενική απεργία στο Βέλγιο, η διαταγή πληρωμής παράνομων χρεών στους κατόχους κεφαλαίων με κόστος την καταστροφή του κοινωνικού μοντέλου δεν περνά πλέον.

Μια τέτοια ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι επιβεβλημένη σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα στη Γαλλία. Τα μνημόνια και η κηδεμονία των πιο ευάλωτων χωρών από την τρόικα πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Σήμερα, το βάρος του δημόσιου χρέους χρησιμοποιείται ως δικαιολογία των πολιτικών της λιτότητας..

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε απαραίτητο να υποστηρίξουμε την απαίτηση που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους και εξόφληση του υπόλοιπου μέρους του, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ουσιαστική ικανοποίηση των βασικών αναγκών του πληθυσμού σε τροφή, ένδυση, υγεία, στέγαση, εκπαίδευση, απασχόληση, περιβάλλον και δημόσια ασφάλεια, σεβόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματα ενός λαού.

Αυτά τα μέτρα, τα οποία αποτελούν επείγουσα ανάγκη για τους Έλληνες, είναι ένα παράδειγμα διάδοσης και συζήτησης.

Οφείλουν να συνδυαστούν με την διεξαγωγή ενός λογιστικού ελέγχου από τους πολίτες επί του συνόλου των δημοσίων χρεών τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έλεγχο που έχουμε προτείνει από το 2011.

Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της τύχης του. Αντιστεκόμαστε σθεναρά σε όλες τις τρέχουσες προσπάθειες ανάμιξης στην πολιτική ζωή των Ελλήνων από κάποιους ευρωπαίους ηγέτες είτε με δημόσιες δηλώσεις είτε με μέτρα που αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος φόβου και εκφοβισμού. Καταγγέλλουμε επίσης οποιαδήποτε απόπειρα παραπληροφόρησης σχετικά με την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας και τις θέσεις που

υποστηρίζονται από τις δυνάμεις που απορρίπτουν τα μνημόνια. Θα αντισταθούμε και αύριο με την ίδια σταθερότητα σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και απομόνωσης εναντίον μιας ελληνικής κυβέρνησης που θα κάνει ακριβώς το αντίθετο από τις τρέχουσες επιλογές.

Ζούμε μια ιστορική στιγμή. Τα μαζικά κοινωνικά κινήματα στη χώρα δημιούργησαν ένα κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση. Η άφιξη στην διακυβέρνηση της Ελλάδας μιας δύναμης που θα έρθει σε ρήξη με την λιτότητα μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια πολιτική ανατροπή ευρωπαϊκής κλίμακας. Αυτό θα δώσει ώθηση και θα εμφυσήσει νέες κοινωνικές κινητοποιήσεις πολιτών, θα περιορίσει την αποχή και θα αναχαιτίσει την άνοδο της άκρας δεξιάς. Αυτός είναι ο λόγος που στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες θα δείξουμε σε όλη τη Γαλλία την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό, μαζί με την ελπίδα που αναδύεται στην Ελλάδα και που είναι και δική μας.

Οι υπογράφοντες

Πολιτικές οργανώσεις

Altra Europa con Tsipras France, Bloco de Esquerda France, Club des Socialistes affligés, Ensemble!, Ενωτική Αριστερά (GU), Isquierda Unida France, PODEMOS France , Europe Ecologie les Verts, Κίνημα νέων κομμουνιστών Γαλλίας (MjCF), Nouvelle Donne, Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας (PCF), Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Κόμμα της Αριστεράς (PG), Δημοκρατικό Κόμμα των λαών της Τουρκίας(HDP) Γαλλίας, République et Socialisme, Rifondazione Comunista France,

Συνδικαλιστικές οργανώσεις

εθνική ομοσπονδία Χημικών Βιομηχανιών CGT, Sud BPCE, Sud Santé Sociaux,

Συνδικαλιστική Ένωση Ψυχιατρικής.

Συλλογικότητες,Οργανισμοί,Ενώσεις

ATTAC, Κολεκτιφ Roosevelt, Σύλλογος Αλληλεγγύης Γαλλίας, Ελλάδα για την Υγεία, Επιτροπή για την διαγραφή του χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) , Compagnie Errina, Γυναίκες Ισότητα, Ίδρυμα Copernic, ηλεκτρονική εφημερίδα ReSPUBLICA, οι Ανυπάκουοι, Les efFRONTé-e-s, Ευρωπαϊκές Πορείες ενάντια στην ανεργία, Κίνημα Κοινωνικού Χριστιανισμού, REP Λαϊκό Δίκτυο Εκπαίδευσης, Transform! Europe

Προσωπικότητες

ANGELI Verveine (Solidaires),

BACHE Marinette (σύμβουλος στο Παρίσι, Πρόεδρος Κοινωνικής Αντίστασης),

FILOCHE Gérard (μέλος του πολιτικού γραφείου του Σοσιαλιστικού Κόμματος),

GASSER Philippe (Ψυχίατρος, Συνδικαλιστική Ένωση Ψυχιατρικής),

KAHANE Claudine (πανεπιστημιακή συνδικαλίστρια στο SNESUP),

KAKI M’hamed (ακτιβιστής),

LETOURNEUR Yves (φιλόσοφος και ποιητής),

HOANG NGOC Liêm (πρωην ευρωβουλευτής PS, συνεισηγητής της αναφοράς για την τρόικα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο),

SABADO François (μέλος της 4ης Διεθνούς),

STERDYNIAK Henri (Economistes atterrés)

Μετάφραση : Αθηνά Βλαχάκη

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)