to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 25.06.2019

Πολιτική

Η αβάσταχτη υποκρισία της ΝΔ για τον Αντετοκούνμπο

Αυτοί που καταψήφισαν τον νόμο που έδινε ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, τον έλεγαν υποτιμητικά και ρατσιστικά Ακενοτούμπο και πριν μια μέρα μιλούσαν για επιδόματα μόνο σε «ελληνόπουλα», σήμερα υποκριτικά συγχαίρουν τον MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο στον βωμό της ψηφοθηρίας και θέλοντας να κλέψουν ένα μερίδιο από τη διάκριση του Γιάννη.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP της regular season για την καταπληκτική σεζόν που έκανε με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν, αλλά και την Ελλάδα που δεν την ξέχασε. Όπως και δεν ξέχασε -ούτε εμείς ξεχνάμε- ότι αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι όλων αυτών που παράγουν ρατσισμό και μίσος για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αδύναμους, ο Γιάννης δεν θα είχε φτάσει ποτέ στο NBA, ίσως δεν θα είχε καταφέρει και να ζήσει. 

Παρ' όλα αυτά ο Γιάννης τα κατάφερε, κόντρα σε αυτούς που τώρα τρέχουν σήμερα να τον συγχαρούν υποκριτικά την ίδια ώρα που καταψήφιζαν τον νόμο που έδινε ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, έδινα τα χέρια με την Χρυσή Αυγή, έλεγαν έξω οι μετανάστες από τη χώρα, τον έλεγα υποτιμητικά και ρατσιστικά Ακενοτούμπο και μιλούν για επιδόματα σε μόνο σε ελληνόπουλα

Ας δούμε λίγο την υποκρισία της ΝΔ και τη στάση της απένταντι στους Γιάννηδες αυτής της χώρας.

1. Επιδόματα μόνο για Ελληνόπουλα

Τη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης ως σοβαρή Χρυσή Αυγή ξεκαθάριζε ότι επίδομα παιδιού επί Νέας Δημοκρατίας θα δίνεται μόνο σε «ελληνόπουλα». Την Τρίτη «ξυπνάει» ως περήφανος Έλλην και συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούμπο- παιδί μεταναστών. «Ο καλύτερος στον πλανήτη! Ένα τεράστιο μπράβο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έγραψε ιστορία κατακτώντας το βραβείο του #MVP στο NBA. Η Ελλάδα σου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ!» έγραψε ο Κυρανάκης και η υποκρισία τερμάτισε.

«Ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας δεν παίζει;» λέει αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο Blue Sky. Στη συνέχεια, αφού προφέρει σωστά το όνομα του star του NBA, προσθέτει. «Ο Αντετοκούνμπο ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε. Πώς τον λένε; "Ο Έλληνας" τον λένε και καλώς τον αποκαλούν έτσι».

Σήμερα, έκανε retweet  την είδηση, και δεν έχασε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί και αυτός την επιτυχία του Γιάννη.

3.  Όχι στην ιθαγένεια

Μέχρι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 2015 καταψήφιζε ως βουλευτής της ΝΔ, τον Ιούλιο του 2015, το άρθρο 1β του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το οποίο προέβλεπε την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, σήμερα έσπευσε να τουιτάρει τα «μπράβο» του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, προσπαθώντας προφανώς να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του και «ξεχνώντας» βολικά ότι αν ήταν στο χέρι του οι Γιάννηδες αυτής της χώρας δεν θα είχαν ακόμα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

 κείμενο

4. Η υποκρισία του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά

Τον Ιούλιο του 2013, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ο μόνος που αποκτά ιθαγένεια. Το καλό κατευόδιο του το ευχήθηκε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με μια εικόνα της Παναγιάς στο χέρι: αυτός που λίγους μήνες πίσω διαβεβαίωνε ότι «οι Έλληνες δεν είναι πληθυσμός, είναι λαός».

Αυτός που έθετε ως προτεραιότητα την κατάργηση του «νόμου-μαγνήτη για την προσέλευση των λαθρομεταναστών» του 2010... Ντροπή!   Η Ελλάδα είχε προ πολλού ειδικευτεί να δίδει με διαδικασίες-εξπρές ιθαγένεια σε αλλοδαπούς νέους είτε ως «εξώγαμα τέκνα» προέδρων ομάδων, είτε κατά παρέκκλιση όλων των διαδικασιών. Αρκεί να «τιμούν τα εθνικά χρώματα» σε αθλητικούς αγώνες, εντός κι εκτός. Για τους υπόλοιπους ίσχυε μόνο το «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι».

Την στάση της ΝΔ κατέκριναν και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο ευρωβουλευτή τους ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Π. Σκουρλέτης: Υποκριτικά τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Αντετοκούνμπο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τις αθλητικές επιτυχίες του, είναι ο ίδιος που δεν ψήφισε το νόμο για την Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Δηλαδή, ψήφισε να μην έχουν χαρτιά χιλιάδες παιδιά σαν τον Γιάννη που έχουν γεννηθεί κι έχουν μεγαλώσει την Ελλάδα. Αν συνεκτιμήσουμε τη στάση του κ. Μητσοτάκη με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκη ότι τα επιδόματα πρέπει να δίνονται «μόνο στα Ελληνόπουλα», αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρατσισμός αποτελεί μέρος της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει. Τα συγχαρητήρια του κ. Μητσοστάκη βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση με τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα κι επομένως είναι υποκριτικά».

tags: ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)