to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 16.01.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Κοινωνία

Το Σάββατο οι απολογίες των συνεργών του Ξηρού

Ανέτοιμοι να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή δήλωσαν οι φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού που ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Σάββατο. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, που εμφανίζεται ως το πρόσωπο που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου, φέρεται να αποδέχεται μόνο ότι διέπραξε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει σχέση τόσο με την τρομοκρατία όσο και το κοινό ποινικό έγκλημα.

Φέρεται να ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Ξηρό μέσα στη φυλακή, έκαναν παρέα και εκείνος τον είχε βοηθήσει να κάνει αιτήσεις για να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ καθώς είναι τοξικομανής.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, απότακτος της αστυνομίας, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε καν τον Ξηρό και πως οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού τον Δεκέμβρη του 2013 και κρατήθηκε στην Στ' πτέρυγα, όταν ο Ξηρός βρισκόταν στην Α'. Επίσης, φέρεται να αποδίδει την εμπλοκή του στο γεγονός ότι δούλευε στα χωράφια του ο συγκατηγορούμενος του.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής για τη σύλληψή τους,  «....από τα μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία, που υπάρχουν στη δικογραφία, προκύπτει ότι ο H.Κ γεννηθείς στις 26.11.1978 στην Αλβανία είχε μισθώσει οικία επί της οδού Δ. Μερκούρη άνευ οικοδομικού αριθμού, στον οικισμό Αγιασμόθι Κερατέας Αττικής κατ’ εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο Η.Κ είχε γνωριστεί στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση κρατουμένου, ο οποίος επίσης βρίσκονταν επίσης έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών και άλλων αγνώστων ατόμων. Στην ανωτέρω οικία διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε γενόμενη έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικών τουφεκίων, πυροβόλων πιστολιών, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, καθώς και στρατιωτικών υλικών (χειροβομβίδες, βλήματα RPG και εκτοξευτήρες αυτών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)