to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλλάζουμε τη ζωή μας!

Μαζί έχουμε συντάξει προτάσεις, έχουμε φέρει τις έγνοιες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε πορευτεί μαζί στις κινητοποιήσεις για να σωθούν οι ελεύθεροι χώροι και τα αρχαιολογικά μνημεία, έχουμε οργανώσει μαζί, τώρα στην κρίση, τις δομές αλληλεγγύης


Αλλάζουμε την πόλη μας, αλλάζουμε τη ζωή μας! Με αυτό το σύνθημα, η δημοτική μας παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» έδωσε την πρώτη μάχη για τη δημοκρατική ανατροπή στον Πειραιά. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της κάλπης. Αυτό μας λένε οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες που μίλησαν μαζί μας στις γειτονιές του Πειραιά, οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι επαγγελματίες –οι άνθρωποι που είναι ο Πειραιάς. Δεν μας γνώρισαν τώρα, συμπορευόμαστε χρόνια τώρα. Μαζί έχουμε συντάξει προτάσεις, έχουμε φέρει τις έγνοιες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε πορευτεί μαζί στις κινητοποιήσεις για να σωθούν οι ελεύθεροι χώροι και τα αρχαιολογικά μνημεία, έχουμε οργανώσει μαζί, τώρα στην κρίση, τις δομές αλληλεγγύης.


Χάρη σ’ αυτούς τους ανθρώπους, στην πείρα, στο πείσμα και την αξιοπρέπειά τους μπορέσαμε να φτιάξουμε τη δυνατή ομάδα που, μαζί τους, θα αλλάξει τον Πειραιά.
Το φθαρμένο σύστημα εξουσίας, το παλιό καθεστώς, δίνει στον Πειραιά τα ρέστα του. Από τη μια η απερχόμενη δημοτική αρχή, στενά συνδεδεμένη με την πολιτική των μνημονίων που έκανε τον Πειραιά πρωτεύουσα της ανεργίας, και από την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα που αφήνουν το παρασκήνιο και διεκδικούν να βάλουν την πόλη μας και το λιμάνι της στο χέρι.


Τώρα, με την ψήφο τους, οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Να αναδείξουν μια νέα δημοτική αρχή που πρώτο μέλημά της θα είναι να μην υπάρχουν άστεγοι, άνθρωποι χωρίς γιατρό και φάρμακα στην ανάγκη, οικογένειες χωρίς ένα πιάτο φαΐ. Μια δημοτική αρχή που θα στρέψει την προσοχή της στης εγκαταλειμμένες γειτονιές με τους σκοτεινούς δρόμους και τα βρόμικα πεζοδρόμια. Μια δημοτική αρχή που θα παλέψει να μείνει το λιμάνι δημόσιο με αποφασιστικό ρόλο του Δήμου στη διοίκησή του, για να συμβάλει αυτό, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Πειραιά, στην ανόρθωση της πόλης και της οικονομίας της πατρίδας μας. Που μαζί με τον κόσμο της δουλειάς και τις οργανώσεις του θα αγωνίζεται για να ανοίξουν δουλειές, να ξανανθίσει το εμπόριο.


Αυτό προτείνουμε στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Μια πόλη της αλληλεγγύης, της δουλειάς και του πολιτισμού. Κι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα διαλέξουν.

* Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)