to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ζυγαριά Τσατάνη

Η κυρία Τσατάνη αφαίρεσε με κάποια δικονομική δικαιολογία τη δικογραφία του κυρίου Βγενόπουλου από την εισαγγελέα Διαφθοράς.


Η κυρία Τσατάνη είναι εισαγγελέας. Ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., αλλά αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο, όταν η ίδια χειρίστηκε υποθέσεις στελεχών αυτού του κόμματος. Η κόρη της επίσης ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ., αλλά κι αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Δεν επηρέασε ουδαμώς την κρίση της. Αν ο σύζυγός της είχε φιλίες με κανένα αριστερό ή η κόρη της ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Τσατάνη εξέταζε την υπόθεση κάποιου συριζαίου, τότε μάλιστα. Θα είχε τεράστια σημασία. Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα.

Η κυρία Τσατάνη αφαίρεσε με κάποια δικονομική δικαιολογία τη δικογραφία του κυρίου Βγενόπουλου από την εισαγγελέα Διαφθοράς. Ανέλαβε αυτή να εξετάσει ενδελεχώς τα έργα και τις ημέρες του γνωστού επιχειρηματία που είχαν σχέση με τις τραπεζικές του δραστηριότητες. Παρά τον σάλο, μάλιστα, επέμεινε ότι δική της ήταν η ευθύνη για την εξέταση της υπόθεσης. Και αφού δική της ήταν η ευθύνη, αποφάσισε να απαλλάξει από κάθε ευθύνη τον κύριο Βγενόπουλο. Στο αρχείο η υπόθεση, δεν προέκυψαν στοιχεία. Υπογραφή: Κυρία Τσατάνη.

Η κυρία Τσατάνη, όμως, έχει και ανθρώπινες ευαισθησίες. Επέδειξε, για παράδειγμα, ευαισθησία, όταν, παρά τους ισχυρισμούς της κυπριακής Δικαιοσύνης και παρά τα φαινόμενα, παρέδωσε λευκό στην κοινωνία τον κύριο Βγενόπουλο. Ακόμα πιο ευαίσθητο: Κατέφυγε πληγωμένη από τον θόρυβο εναντίον της στον αρμόδιο υπουργό. Για να τον συμβουλευτεί, αλλά και για να του εξηγήσει πόσο υπεύθυνα έπραξε όταν ανέλαβε την ευθύνη για την υπόθεση του κυρίου Βγενόπουλου. Που δεν είχε τελικά καμιά ευθύνη.

Η κυρία Τσατάνη δεν αρκέστηκε όμως σ' αυτά. Αφού υπευθύνως απάλλαξε από κάθε ευθύνη τον κύριο Βγενόπουλο, έκανε μια αναφορά στον αρμόδιο υπουργό -στον οποίο είχε καταφύγει πληγωμένη. Τον κατηγορεί για παρέμβαση στο υπεύθυνο εισαγγελικό της έργο. Προς μεγάλη χαρά τού οικογενειακού της κόμματος - αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Προς μεγάλη χαρά, επίσης, της απανταχού διαπλοκής, που έκανε την αναφορά της σημαία. Αλλά κι αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Υπεράνω όλων η Δικαιοσύνη.

Και, τέλος, προς μεγάλη και δημοσίως εκπεφρασμένη χαρά του κυρίου Βγενόπουλου. Αυτό βέβαια παίζει κάποιο ρόλο -ο άνθρωπος γλίτωσε τη φυλακή. Κατόπιν τούτων, αποδεικνύεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ζυγίζει ακριβοδίκαια. Αρκεί να κρατάει ζυγαριά Τσατάνη...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)