to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ζωή με δόσεις δεν γίνεται

Ζωή με δόσεις δεν γίνεται. Ούτε με 100, ούτε με 1.000.


Άντε και την εφορία την κάνεις καλά με τις 100 δόσεις. Την αρρώστια, και μάλιστα τον καρκίνο, με πόσες δόσεις να τα παλέψεις. Γιατί γιατρειά με δόσεις δεν βλέπεις. Ζωή με δόσεις δεν γίνεται. Ούτε με 100, ούτε με 1.000.

Την ώρα που το έθνος πανηγύριζε ενθουσιασμένο το νέο επίτευγμα της κυβέρνησης, η κυρία Μ. άκουγε προς έκπληξή της, από την Ακτινολογική Διεύθυνση του "Αττικού Νοσοκομείου" ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των ακτινολόγων θεραπευτών, εδώ και ενάμιση χρόνο, το ακτινολογικό εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες θεραπείας των ασθενών. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται στη συγκεκριμένη ασθενή να έχει την αναφαίρετη πρόσβαση στη θεραπεία ακτινοβολίας στο παρόν νοσοκομείο και κατά συνέπεια είναι αναγκασμένη, όπως της επικοινωνήθηκε, να μεριμνήσει από μόνη της για την εύρεση άλλου νοσοκομείου ώστε να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

Να μεριμνήσει. Έτσι ακριβώς της είπαν. Να μεριμνήσει. Μια και δεν βρήκε τον χρόνο να μεριμνήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να πληρώσουν τους εργαζόμενους, να μεριμνήσεις εσύ, κυρία μου, για τις ακτινοβολίες σου. Πού ακούστηκε κοτζάμ υπουργός να τρέχει από το πρωί ως το βράδυ να μεριμνεί για τον κάθε καρκινοπαθή;

Θα «φουλάρουμε τα πρωινά ραντεβού» λέει η διοίκηση του νοσοκομείου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα και να καλύψει την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου κι όποιος προλάβει πρόλαβε. Το πολύ - πολύ να ξεκινήσουν τις ακτινοθεραπείες με δόσεις οι καρκινοπαθείς. Λίγο στο ένα νοσοκομείο, λίγο στο άλλο κι ο θεός βοηθός.

Αρκεί βέβαια να βρεις ένα νοσοκομείο που να λειτουργεί τελικά σε αυτό τον τόπο. Γιατί αν πας στο "Αρεταίειο" για παράδειγμα, ξέχνα τις ακτινοθεραπείες. Από το καλοκαίρι τα ίδια προβλήματα κι εκεί λόγω των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.000 καρκινοπαθείς με νεοπλάσματα να βρίσκονται στην αναμονή. Μέχρι και τρεις μήνες μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ο ασθενής για μια δόση ακτινοθεραπείας. Με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ο καρκινοπαθής να μην είναι και ανασφάλιστος, γιατί τότε άσ' τα να πάνε. Και κάπως έτσι βγαίνουν και τα περίφημα πλεονάσματα της κυβέρνησης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)