to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 19.03.2013

Διεθνή

Υπό παραίτηση ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής

Γενική δυσφορία για τους χειρισμούς του στην κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup


Ενώ ο ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται καθ’  οδόν προς τη ρωσική πρωτεύουσα, πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν πως ο ΥΠΟΙΚ δεν τυγχάνει πλέον της πλήρους εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο με την καταστροφική για τον τόπο συνεδρία του Eurogroup όσο και μετά με την  αδυναμία του να δώσει ή και να προτείνει λύσεις εξόδου από την κρίση. Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους ο κ. Σαρρής “αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πολύ soft για τις περιστάσεις”.

Η παραίτηση ή παύση του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να επέλθει ασύμφωνα με πηγές με την επιστροφή του από τη Ρωσσία και εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως “ηρεμιστικό” στην εσωτερική αγορά της χώρας, στα πλαίσια του συνολικού πλάνου διαχείρισης της κρίσης που φαίνεται πως αναπτύσσει σιγά – σιγά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με άτομα που είχαν συναντήσεις μαζί του τις πρώτες μέρες με την επιστροφή του, φαινόταν πολύ καταβεβλημένος, σιωπηρός και προβληματισμένος. Μάλιστα, σύμφωνα με τραπεζίτες που είχαν συνάντηση μαζί του ούτε ο ίδιος ούτε οι επιτελείς του “φαίνονταν να είχαν καταλάβει την εκροή κεφαλαίων που σήμαινε η απόφαση του Eurogroup”.

Σύμφωνα όμως πάλι με τις χθεσινές συναντήσεις του Προέδρου ο Νίκος Αναστασιάδης “επανήλθε” και είναι ο “γνωστός οξυδερκής πολιτικός ο οποίος προσπαθεί επιθετικά να βγάλει τον τόπο από την κρίση”. Πάντως, η όλη ανατροπή του κλίματος και σταδιακή επανάκτηση αυτοπεποίθησης στο Προεδρικό αντανακλάται ήδη στους χειρισμούς που γίνονται σήμερα. 

Σημειώνεται πως το έναυσμα για την απομάκρυνση του κ. Σαρρή έδωσε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο ΥΠΟΙΚ πρέπει να απομακρυνθεί για να πεισθούν οι ευρωπαίοι για τις προθέσεις μας να μην  αποδεχθούμε το κούρεμα όσο και για να εξευμενισθεί η Ρωσία για την οποία ο ίδιος είναι πλέον “κόκκινο πανί”.

Πηγή: kathimerini.com.cy

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)