to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 25.07.2013

Πολιτική

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή - Διαρροές στη ΝΔ για την κινητικότητα

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών» ολοκληρώνοντας έτσι την υλοποίηση της δέσμης των 22 προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης. Μαζί και η τροπολογία που θέτει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς που διαθέτουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό.


Όσον αφορά στην τροπολογία που θέτει σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς, με μοριοδότηση αντισταθμίζει η κυβέρνηση, την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν αξίωσης της Τρόικας, πάντα σε σχέση με την καταβολή της επόμενης δόσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

«Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που έμειναν με τη σημερινή τροπολογία εκτός του καθεστώτος προστασίας, θα υπάρξει μια μοριοδότηση, ένα bonus, ώστε να έχουν ένα προβάδισμα στην απορρόφηση προσωπικού, που θα γίνει κατά την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Διαρροές στη ΝΔ

Ωστόσο αν και η τροπολογία υπερψηφίστηκε υπήρξαν  δύο «παρόν» από τους βουλευτές  Νικήτα Κακλαμάνη  και Δημήτρη Κυριαζίδη.

Κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάσης Μπούρας διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει νεα διαφοροποίηση τους σε διάταξη που αφορά σε προαπαιτούμενα θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της διαγραφής από το κόμμα

Όσον αφορά στο φορολογικό υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία για επίμαχα άρθρα του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 93 βουλευτές και τα αποτελέσματα ήταν:

-άρθρο 5: 52 ναι, 41 όχι

-άρθρο 40: 57 ναι, 36 όχι

-άρθρο 46: 52 ναι, 41 όχι

-άρθρο 47: 57 ναι, 36 όχι

-άρθρο 55: 57 ναι, 36 όχι

-άρθρο 66: 57 ναι, 36 όχι

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε νωρίτερα ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νέο φορολογικό κώδικα  βάσει των παρατηρήσεων που είχε κάνει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, ωστόσο η ένσταση απορρίφθηκε από την Κυβερνητική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι ο νέος  φορολογικός κώδικας προβλέπει κατασχέσεις της περιουσίας όσων χρωστούν στο δημόσιο μέσα σε μόλις 30 ημέρες, διαδικασία όμως που όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός θα εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Επίσης με το νέο νόμο τα πρόστιμα για όσους ξεχνούν ή καθυστερούν να υποβάλλουν δήλωση θα είναι πιο «τσουχτερά».

Πηγή: matrix24.gr

Διαβάστε ακόμα: Ένα ακόμη «προαπαιτούμενο» άρον άρον στη Βουλή: θα απολύονται και εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό

Βουλή: Αντισυνταγματικές οκτώ διατάξεις στο φορολογικό νομοσχέδιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)