to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:07 | 13.04.2014

Κοινωνία

Επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στην απεργιακή κινητοποίηση στην Ερμού - Εργαζόμενοι και φορείς υπερασπίζονται το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία


( φωτογραφία από @Makissinodinos)

Τα ΜΑΤ εξασφάλισαν απρόσκοπτη κατανάλωση βίας και χημικών στους διαδηλωτές υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας. Επιτέθηκαν αναίτια στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού προκαλώντας πανικό στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και ρίχνοντας χημικά ανάμεσα σε μικρά παιδιά, μητέρες και ηλικιωμένους.(δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω αλλά και στο σχετικό φωτορεπορτάζ).

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η κινητοποίηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της απεργίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ενάντια στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων (διαβάστε το σχετικό κάλεσμα του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ).

Η συνεχής ενημέρωση από την κινητοποίηση στην Ερμού via @dromografos:

16:58 Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της αστυνομίας στην Ερμού: "Η καταστολή είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει" 

15:20 Γ. Σακελλαρίδης: «Με χημικά και άγρια καταστολή, τα ΜΑΤ προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (ολόκληρη η δήλωση).

14:20 Μετά την καταστολή, η πορεία συνέχισε μέχρι το Μοναστηράκι όπου και διαλύθηκε:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:15 Βίντεο από τον @MakisSinodinos:

14:00 Σύμφωνα με τον @dromografos, υπάρχει τραυματίας από χτύπημα στο κεφάλι.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:30 Ξύλο, νωρίτερα:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:25 Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος μετά την επέμβαση με χημικά (@aron-aron):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:15 Επέμβαση των ΜΑΤ με ξύλο και χημικά (@makisSinodinos).

12:40 Αστυνομικές δυνάμεις συμπληρώνουν το σκηνικό:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:35 Όλη η Ερμού κλειστή από πανό και κόσμο!

11:30 Πανό της ΟΙΥΕ και του ΠΑΜΕ σε διαφορετικά σημεία της Ερμού:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:45 Πανό στην Ερμού:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ:

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκηρύσσει για την Κυριακή 13 Απριλίου 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι του μνημονιακού αντεργατικού κατασκευάσματος (Ν. 4177/13), που ψήφισε η δικομματική συγκυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα με αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, ξαναχτύπησαν για να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερο τις πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση μέσα από το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, έκανε ακόμα ένα βήμα για την οριστική, πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Με πρόσχημα τη δήθεν «πιλοτική εφαρμογή» θεσμοθετεί ουσιαστικά την Κυριακάτικη λειτουργία στις τουριστικές περιοχές και τις 52 Κυριακές, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους: μικρά και μεγάλα.

Είναι ακόμα ένα «δωράκι» στα μεγάλα εμπορικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα, μέχρι ότου έρθει και το τελικό δώρο: τα καταστήματα να είναι παντού όλες τις Κυριακές ανοιχτά!

Την Κυριακή των Βαΐων (μέσα στο Πάσχα) θα είναι όλα τα καταστήματα ανοιχτά!

Παρά την επίμονη προπαγάνδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναπαράγεται από τα μνημονιακά μιντιακά κατεστημένα ότι, δήθεν το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (μαζί με το καινούριο «φρούτο» της «λευκής νύχτας») τόνωσε την αγορά και αύξησε το τζίρο, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «δωρεάν» για τους εργοδότες. Το ίδιο θα κάνουν και στις τουριστικές περιοχές, όπου με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο θεσμοθέτησαν τη δήθεν πιλοτική λειτουργία.

Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 Ευρώ το μήνα.

Αυτή είναι η εικόνα του πραγματικού Εμπορίου σήμερα!

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί. Είναι αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών, των malls και των εκπτωτικών χωριών, των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.

Φέρνει νέα λουκέτα στις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις εργαζομένων, εργασία – λάστιχο, μισθούς φτώχειας, κατάργηση της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗN ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Κυριακή 13 Απρίλη 2014

Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΕΡΜΟΥ) και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)