to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 11.06.2013

Πολιτική

Yπερασπίσου το παιδί

Του Γ. Ανανδρανιστάκη, από την Αυγή


Ακολουθούν τρεις ειδήσεις, που δεν θα δείτε στα βραδινά δελτία.


Είδηση πρώτη: Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το μοναδικό κέντρο στη χώρα όπου πραγματοποιούνται ειδικές  εξετάσεις νεογέννητων παιδιών, ετοιμάζεται να διακόψει το πρόγραμμα ελέγχου, λόγω υποχρηματοδότησης. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Γκιργκινούδης, στο enikos.gr, πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούνται τις πρώτες 10-20 μέρες της ζωής του βρέφους και σχετίζονται με ασθένειες από τις οποίες προκαλείται νοητική υστέρηση. Μόνο το 2012, ελέγχθηκαν 102.000 νεογέννητα, 177 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά στα εν λόγω επικίνδυνα νοσήματα, αλλά,  ακριβώς επειδή διαγνώστηκαν έγκαιρα, σήμερα είναι μια χαρά στην υγεία τους.


Είδηση δεύτερη:  Κατά 1.690% αυξήθηκε, συγκριτικά με το 2009, το ποσοστό των οικογενειών που ζητά βοήθεια από το πρόγραμμα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας  των Παιδικών Χωριών SOS. Οι οικογένειες υπόκεινται σε ενδελεχή έλεγχο οικονομικής κατάστασης και εν συνεχεία λαμβάνουν ως βοήθεια γάλα, λάδι,  ζυμαρικά, φάρμακα, πάνες, τροφές για μωρά και παιχνίδια.


Είδηση τρίτη: Ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος έστειλε επιστολή στον υπουργό Ν. Δένδια, με την οποία τον ενημερώνει ότι τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων, που προέρχονται από τρίτες χώρες, συλλαμβάνονται από τις αρχές για παράνομη είσοδο και κρατούνται διοικητικά για σημαντικό χρονικό διάστημα και σε ακατάλληλο περιβάλλον. Με την ίδια επιστολή ο κ. Μόσχος ζητάει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατόν ο χρόνος που είναι αναγκαίος για την καταγραφή των στοιχείων των ανήλικων μεταναστών και την παραπομπή τους σε χώρο φιλοξενίας ή τη συνένωση τους με συγγενικά τους πρόσωπα.


Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι εκείνοι που, κατά τον Σαμαρά, μισούν την πατρίδα μας απλώνονται σαν μολυσματική ασθένεια. Έχουν τρυπώσει παντού, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, μέχρι και στον Συνήγορο του Παιδιού έφτασε η χάρη τους. Ξεπροβάλουν από κάθε γωνιά, για να ρίξουν το δηλητήριό τους, να δυσφημήσουν την Ελλάδα  και να διώξουν μακριά τους ξένους επενδυτές. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα γεμάτη πεινασμένα και καθυστερημένα παιδιά; Οι επενδύσεις είναι και ζήτημα αισθητικής, διάβολε.


Οι μητραλοίες και αρνησιπάτριδες φταίνε και για το θέριεμα των ναζιστών.  Ζητώντας να δοθεί στέγη, τροφή και ελευθερία στα λαθρομεταναστάκια που έρχονται να κατακτήσουν τις πατρίδες μας, εξαναγκάζουν τον  καλοκάγαθο χρυσαυγίτη να βγει στο δρόμο και να σφάξει πεντέξι Πακιστανούς, για να διατηρηθεί η  πληθυσμιακή ισορροπία.


Πάνω απ' όλα όμως φταίνε τα κακομαθημένα παλιόπαιδα,  που  μου θέλουνε ιατρικές εξετάσεις, γάλα, φάρμακα και παιχνίδια. Δεν φτάνει που με  την τρυφηλότητά και τους σουσουδισμούς τους μας βάλανε στο Μνημόνιο, τώρα πάνε να μας χαλάσουνε και το success story. Τα σκασμένα.

Πηγή: beta.avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)