to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 05.07.2016

Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: «Εντός χρονοδιαγράμματος η αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων» (ενημέρωση)

Σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία καταγραφής των δικαιολογητικών των υποψηφίων ενώπιον των νομίμων εκπροσώπων τους - «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας υλοποιεί μια βασική προεκλογική μας δέσμευση και βάζει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο Ν. Παππάς


Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία καταγραφής των δικαιολογητικών των υποψηφίων ενώπιον των νομίμων εκπροσώπων τους. Ήδη με ταχείς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου των φακέλων  των υποψηφίων. Από σήμερα νωρίς το πρωί ανεξάρτητη εταιρία ορκωτών ελεγκτών  συνδράμει το έργο της Επιτροπής.  «Παρά το μεγάλο αριθμό των υποψηφίων και το τεράστιο πλήθος των εγγράφων που πρέπει να εξεταστούν, η αξιολόγηση  των φακέλων των υποψηφίων  αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», υπογραμμίζεται. 

 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας, το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας και συγκεκριμένα από τις εταιρείες:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ

  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL

  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

  4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

  5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

  6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

  7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

  8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”

  9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

  10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

  11. City News ΑRΤ TV

Στις 16.00 έγινε η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.

Ν. Παππάς: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας υλοποιεί μια βασική προεκλογική μας δέσμευση και βάζει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας»:

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί».

Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)