to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:57 | 12.02.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Το Υπ. Δημοσίας Τάξης αναλαμβάνει ρόλο Υπουργείου Παιδείας;

Κλιμάκιο από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκε σχολικές μονάδες ζητώντας καταγραφή προβλημάτων και τηλέφωνα εκπαιδευτικών. Μιλάει στο Κόκκινο ο εκπαιδευτικός Νίκος Παπασπύρου.


  

Κλιμάκιο του ΑΤ Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκε τις προηγούμενες ήμερες νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής στο πλαίσιο «επαφών με αρμόδιους σχολικούς φορείς» προκειμένου να γίνει «καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων». Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν απο αστυνομικούς και σε άλλα σχολεία της Αθήνα όπως στη Καλλιθέα.

Οι διευθυντές των σχολείων όταν ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο η αστυνομία παρεμβαίνει σε θέματα που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας, τους ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ να προχωρήσουν «στην πλήρη καταγραφή των σχολείων και να συντάξουν εμπεριστατωμένες αναφορές». Σύμφωνα με τις καταγγελίες των σχολικών συλλόγων, ζήτησαν από τους διευθυντές μέχρι και τα προσωπικά τηλέφωνα των εκπαιδευτικών, τα οποία βέβαια ποτέ δεν δόθηκαν.

Δείτε το σχετικό έγγραφο που έδειξε αστυνομικός σε Διευθυντή σχολείου:


Η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί απαράδεκτη και άκρως ανησυχητική την παρέμβαση της αστυνομίας μέσα στα σχολεία, πρακτική που θυμίζει, όπως καταγγέλλουν στο ΚΟΚΚΙΝΟ, «την εποχή του 1968». Το γεγονός προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, όταν το Υπουργείο Παιδείας και η Α’ Βάθμια Εκπαίδευση της περιοχής να δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Ουδέν σχόλιο από το ΑΤ Αγίας Παρασκευής και τη ΓΑΔΑ

Το ΚΟΚΚΙΝΟ επικοινώνησε με τους αρμόδιους προκειμένου να λάβει απαντήσεις για την προέλευση και τους σκοπούς του εγγράφου. Ωστόσο, ούτε από το ΑΤ της Αγίας Παρασκευής ούτε από τη ΓΑΔΑ δόθηκαν απαντήσεις. Κανείς δεν γνωρίζει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε...




της Χρύσας Βαϊνανίδη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)