to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 20.10.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Ξεπέρασε και τη Βούλτεψη ο Φορτσάκης: Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτειακή ανωμαλία

Με τον ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει η νέα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με σχετική ανακοίνωσή της, αφήνοντας υπόνοιες για την παρουσία των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κατηγορεί ότι "εισήλθαν το πρωί στην πρυτανεία χωρίς άδεια "διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο".


Η ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρει ότι οι βουλευτές Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου "απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων".

Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση της νέας πρυτανικής αρχής του ΕΚΠΑ.

«Σήμερα το πρωί τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Αλεξόπουλος, Μαντάς και η κυρία Φωτίου, εισήλθαν χωρίς άδεια στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α., διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο. Οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι Αστυνομικές Δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.

Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους Βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν την στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση - συνέλευση σε αίθουσα του Κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων!

Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού».

«Είναι πραγματικά θλιβερό βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να παραβιάζουν την πόρτα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνιστά βαριά πολιτειακή ανωμαλία» δήλωσε ο Θ. Φορτσάκης μιλώντας στο «Βήμα».

Ωστόσο, εμείς υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί στο προαύλιο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου μπήκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και φοιτητές που διαδήλωναν ενάντια στην πρωτοφανή απόφαση "Φορτσάκη" που τους υποχρέωσε να εργάζονται σε κλειδωμένα γραφεία για... προληπτικούς λόγους. Στο πλευρό τους όντως βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

-> Διαβάστε την απάντηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις απαράδεκτες καταγγελίες Φορτσάκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)