to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 19.09.2014

πηγή: Το Ποντίκι

Διεθνή

Ξένα ΜΜΕ: Ρεπορτάζ για τη «μαύρη» επέτειο-Πάνω από 10.000 διαδηλωτές δεν ξέχασαν τον Π. Φύσσα

Πληθώρα ρεπορτάζ στα ξένα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις με αφορμή τον ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην περιοχή του Κερατσινίου, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Παύλου Φύσσα.



«Αστυνομικοί συμπλέχθηκαν με τους διαδηλωτές στην επέτειο της δολοφονίας ράπερ» αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και εξηγεί ότι «η Χρυσή Αυγή, το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, ανεβαίνει λόγω των οικονομικών συνθηκών. Έχει έμβλημα που παραπέμπει στη σβάστικα, αλλά τα μέλη τους αρνούνται πως είναι θιασώτες του ναζισμού». Τέλος, περιέγραψε τα συνθήματα που αναγράφονταν στα μπλουζάκια και στα πανό όπως το «Ο Παύλος είναι ζωντανός – τέλος στον φασισμό» και το «Δεν θα ξεχάσω».
 
Η καναδική «Digital Journal» αναφέρει ότι 10.000 άνθρωποι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στις διαδηλώσεις και ότι ο πατέρας του Φύσσα είπε στους διαδηλωτές: «Είμαστε όλοι εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό». Επίσης. επισημαίνει πως «ένα χρόνο μετά η δολοφονία του Φύσσα, η ελληνική κοινωνία ένιωσε το σοκ και είδε τα υψηλόβαθμα μέλη της ΧΑ να μπαίνουν στη φυλακή. Αν και η δράση τους εναντίον των μεταναστών ήταν γνωστή και έμενε ατιμώρητη».
 

Η Telegraph του Μπελφαστ τονίζει: «Η πρώτη επέτειος από τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα στιγματίστηκε από επεισόδια. Αν και η πλειοψηφία των διαδηλωτών ακολούθησαν την πορεία ειρηνικά, υπήρξαν κάποιοι νέοι -κυρίως- που πήραν μέρος σε επεισόδια».
 
Τέλος, το Associated Press υπογράμμισε ότι έγιναν περισσότερες από 50 συλλήψεις στην «μαύρη» επέτειο και πως ο Κασιδιάρης επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή δεν σχετίζεται με τη δολοφονία.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)