to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 07.06.2013

Κοινωνία

Ξεκίνησε η γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η 6η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία με τους ποδηλάτες να κατευθύνονται προς ανατολικά


Μία...πολύχρωμη γιορτή θυμίζει η εκδήλωση της γυμνής ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες άτομα, κυρίως νέοι, έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ στο πάρκο του Ξαρχάκου (νέες φωτό) και προτοιμάζονται για την ποδηλατοδρομία με την οποία θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί, την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης αλλά και τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την πώληση της ΕΥΑΘ.

  

 

Βασικό σύνθημα των διοργανωτών είναι: "Γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα".

gymni podilatodromia1aa

Σημειώνεται ότι, φέτος, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου ''Ευχαριστούμε που ενοχλείτε'' των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια, και γίνεται στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο.

Τη διήμερη γιορτή στηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του. ''Η διοργάνωση, εκφράζοντας τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών για παραμέριση των ΙΧ και προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και βιώσιμου μέσου μετακίνησης αλλά και για την προάσπιση και επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα, συμβαδίζει με την αντίληψη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σύγχρονη βιώσιμη και φιλική προς τον πολίτη πόλη.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τις δυνατότητες της διοργάνωσης να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης, όπως συμβαίνει σε δεκάδες πόλεις στον κόσμο οι οποίες συμμετέχουν στο θεσμό'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εκδήλωση, που συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, οργανώνεται από εθελοντές ενεργούς πολίτες και άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα από τα Παιδιά Εν Δράσει, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

gymni podilatodromia2aa
 
 
gymni podilatodromia4aa
 
gymni podilatodromia5a
 
gymni podilatodromia6a
 
gymni podilatodromia7a

Πηγή: thesstoday.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)