to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 01.11.2014

Κοινωνία

Ξάνθη: Επίθεση φασιστών σε μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση της Νοελαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης


Το μεσημέρι της Παρασκευής 31/10 η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο 2ο Λύκειο πραγματοποιώντας μοίρασμα για την ενημέρωση των μαθητών για την κατάσταση στην παιδεία ενόψει της συνέλευσης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, τα μέλη της νεολαίας δέχθηκαν επίθεση από περαστικό, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι είναι φασίστας. Ακολούθησε πλήθος ρατσιστικών σχολίων, απειλές αλλά και απόπειρα χειροδικίας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που φασίστες επιτίθενται σε αριστερούς και μέλη του κινήματος, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει επιθέσεις σε αντιφασίστες κατά τη διάρκεια αφισοκολλήσεων, σε ανθρώπους από τη μειονότητα, αλλά και σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Οι τραμπουκισμοί και οι επιθέσεις των φασιστών έχουν στόχο να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις της αριστεράς και να σπείρουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνία. Θέλουν να διασπάσουν τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς (όπως οι μετανάστες) προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσουν. Γι' αυτό και αποτελούν σύμμαχο της σημερινής κυβέρνησης. Είναι αυτοί που μόνο στόχο έχουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, είναι αυτοί που προσπαθούν να καταστείλουν και να φιμώσουν με κάθε τρόπο όποιον σήμερα αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Ο αντιφασιστικός αγώνας, πρέπει να γίνει υπόθεση του καθενός/μιας από μας. Αυτός ο αγώνας σήμερα περνά μέσα από τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, για δημοκρατία, ελευθερία και ισότητα. Είναι ένας αγώνας που σήμερα πρέπει ολοένα και να κλιμακώνεται για να μπορέσουμε να τσακίσουμε την κυβέρνηση και το σύστημα που γεννά το φασισμό. Για να διώξουμε τους φασίστες από τους χώρους που φοιτούμε και εργαζόμαστε. Για να τους διώξουμε από τις γειτονιές, τις πόλεις μας και τις ζωές μας.

Για να χτίσουμε με όπλο τους συλλογικούς αγώνες, ένα μέλλον πάνω στις ανάγκες μας, παλεύοντας όλοι μαζί, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής για μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό.

Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από κεκτημένα δικαιώματ;a μας, όπως είναι οι παρεμβάσεις μας και η ελεύθερη έκφραση στους δημόσιους χώρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)