to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:01 | 25.07.2014

Διεθνή

We are no longer here, do you care? Τα παιδιά της Ολλανδίας για τα δολοφονημένα παιδιά της Γάζας (ένα εξαιρετικό βίντεο)

Διαδώστε το παρακάτω βίντεο και τη σχετική καμπάνια. Εμείς στο left.gr κάναμε μόνο τον μικρό κόπο να μεταφράσουμε το κείμενο που το συνοδεύει.


Oχτώ παιδιά από την Ολλανδία έλαβαν μέρος σε μια ταινία μικρού μήκους για να διαμαρτυρηθούν για τους συνεχίζόμενου ισραηλινούς βομβαρδισμούς αμάχων - και ιδίως παιδιών. Σε ένα σύντομο βίντεο που έφτιαξε ο σκηνοθέτης Abdelkarim El-Fassi, οκτώ παιδιά από την Ολλανδία διηγούνται την ιστορία οκτώ παιδιών από την Παλαιστινίη που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις. 

Πόλεμος, βόμβες, τρόμος. Το βίντεο αφηγείται ακριβώς που βρίσκονταν τα παιδιά την ώρα του θανάτου τους. Μερικά ήταν στο Facebook, άλλα εκτέθηκαν σε βία στην οποία κανένας αθώος δεν θα έπρεπε να εκτεθεί, άλλα κοιμούνταν ή έβλεπαν κάποιον αγώνα του Μουντιάλ. 

Από το 2000, κάθε τρεις μέρες, ένα παιδί στην Παλαιστίνη σκοτώνεται  από τον ισραηλινό στρατό, όπως περιγράφει η φρικτή στατιστική. Τις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίθεσης στην «ανοικτή φυλακή» που λέγεται Γάζα, αυτός ο μέσος όρος αυξήθηκε κατακόρυφα. 

Η καμπάνια "Δεν είμαι πια εδώ, σε νοιάζει;" είναι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να φέρει την αδικία που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη πιο κοντά στο σπίτι του καθενός από εμάς. Είναι απαραίτητο επειδή οι δυσανάλογης έκτασης ενέργειες του Ισραήλ, το οποίο παραβιάζει πολλές διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουν καταδικαστεί. 

Αξίζει λιγότερο η ζωή ενός παιδιού  από την Παλαιστίνη; 

Οι πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα έχουν οδηγήσει στη σφαγή περισσότερων από 160 αθώων παιδιών - και τα θύματα ολοένα αυξάνονται. Αυτή η απάνθρωπη πολιτική πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Ως εκ τούτου, ο El Fassi αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή η εκστρατεία που θέλει να φέρει να βγάλει στο φως την αθωότητα των εκατοντάδων παιδιών της Παλαιστίνης που είναι τώρα νεκρά.

Ο El Fassi είχε το 2012 φτιάξει ένα βίντεο για την καταγγελία της αδικίας στην Παλαιστίνη, που έγινε εξαιρετικά γνωστό. Αφορούσε τον Μαχμούντ Σαρσάκ (Mahmoud Sarsak), έναν  Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή που προχώρησε σε απεργία πείνας για περισσότερες από 200 ημέρες, επειδή είχε συλληφθεί αυθαίρετα και είχε κλειστεί σε ισραηλινή φυλακή χωρίς δίκη. Λόγω των διεθνών πιέσεων, τελικά απελευθερώθηκε.

Θα καταφέρουμε να γίνε κάτι αντίστοιχο και τώρα; # doyoucare;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)